“Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma Yöntemleri” Paneli Gerçekleşti

“Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma Yöntemleri” Paneli Gerçekleşti
09.11.2023
878
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF ) tarafından düzenlenen “Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma Yöntemleri” başlıklı panel, sosyal bilimler alanında akademik bir platforma ev sahipliği yaptı.

9 Kasım tarihinde başlayan etkinlik, SAÜ İTBF Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Panelistliğini SAÜ İTBF Dr. Öğr. Üyesi Hatice Turut’un yaptığı panele akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Dr. Öğr. Üyesi Hatice Turut, nitel araştırma yöntemlerinin sosyal bilimlerdeki önemini vurgulayarak, Pozitivist ve post-pozivitivist yaklaşımların nasıl doğduğuna değindi.  Aynı zamanda “Nitel araştırma nedir?”, “Nitel araştırmanın amaçları” ve “Nitel araştırma yöntemleri nelerdir?” gibi konularda katılımcıları bilgilendirdi.  Bireysel deneyim ve tecrübelerinden yola çıkarak nitel araştırma desenlerinin araştırmanın stratejik çerçevesini oluştururken öneminin altını çizen Dr. Öğr. Üyesi Turut, “Toplam 5 temel nitel araştırma deseni vardır. Ancak bence söylem analizini bir desen olarak listeye eklemek doğru değildir. Söylem analizi bir analiz biçimidir. Bu konuda hâlâ literatürde tartışmaların sürdüğünü söylemek mümkündür” ifadelerini kullandı.

Katılımcıların aktif bir katılımıyla interaktif bir atmosferde gerçekleşen panel, teşekkür belgesi takdiminin ardından sona erdi.

Haber : Deniz Ay Usta

 


878 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.