Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğünde Devir Teslim

25.12.2018

Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğüne Prof. Dr. Yılmaz Özkan atandı.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevini Nisan 2018’den beri yürüten Doç. Dr. Mükerrem Bedizel Aydın, düzenlenen törenle görevini Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yılmaz Özkan’a devretti.

Sosyal Bilimler Enstitüsünde yapılan devir teslim törenine Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Temel Gürdal ve Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç ile öğretim üyeleri ve enstitü personeli katıldı.

Prof. Dr. Yılmaz Özkan kimdir?

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden 1974 yılında mezun oldu. 1975 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsünü bitirdi. İşletme Fakültesinde Yüksek Lisansı 1978, Doktorayı 1984 yılında tamamladı. 1995 yılında Doçent, 2001 yılında profesör oldu. Halen Sakarya Üniversitesi Siyasi Bilgiler Fakültesinde öğretim üyesi olup, Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Sakarya Üniversitesi Lisans ve Lisansüstü programlarında İstatistik, Toplam Kalite Yönetimi, Kalite Yönetim Sistemleri, İstatistik Proses Kontrolü, İşgücü Piyasası Veri Analizi, İleri Araştırma Yöntemleri derslerini vermektedir. “Uygulamalı İstatistik I (2011)”, “Uygulamalı İstatistik II (2013)”, “Olasılık ve İstatistik (2016)”, “Toplam Kalite (2008)” adlı kitapları yayımlanmış olup, alanı ile ilgili yurt içi ve yurt dışı yayınları vardır.

25-12-2018 / ST