Somali Türkiye Dayanışma Günü

Somali Türkiye Dayanışma Günü
07.03.2017
633
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Somalili Öğrenciler Topluluğu tarafından ‘Somali Türkiye Dayanışma Günü’ adlı bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Somalili Öğrenciler Topluluğu Başkanı Ahmet Abdülkerim Muhammed, misafir öğrencilerin karşılaştıkları sorunlara topluluğun kapasitesi ölçüsünde yardımcı olmayı amaç edindiklerini dile getirerek etkinliğe destek veren ve katılımcılara teşekkür etti.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Sakarya Üniversitesi olarak her ülkeden öğrenciyi kabul ettik ve önümüzdeki yıllarda da aynı şekilde buna devam edeceğiz. Böylece farklı ülkeden gelen öğrenciler ülkemizi ve bizi yakından tanımış olacaklar. İlerleyen yıllarda bizleri temsil edecekler, bizlerin elçileri olacaklar. Üniversite olarak ise 5 yıl önce 100 tane yabancı uyruklu öğrencimiz vardı. Şu anda bu sayı 4 bin civarında oldu ve bizim hedefimiz bu rakamı 5 bine çıkartmak. Her coğrafyadan gelen öğrenciyi Sakarya Üniversitesi olarak kucaklamaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Programın diğer bölümünde ise Somali kültür ve tarihini tanıtmak üzere Abdülhak Abdülreşit konuşma yaptı. Abdülreşit, “Somali bir Müslüman devletidir ve dili Arapçadır. Somali kelimesi ise inek ve keçi sütü manasına gelen ‘Somal’den gelir. Halkın en meşhur içeceği süt olduğu için ismini buradan almıştır. Ülkenin okuma yazma oranı ise u’tir.Somali iklim olarak da kurak ve sıcak bir iklime sahiptir” diye konuştu.

Program Somali halk dansları ve şiir dinletileriyle devam etti.

06/03/2017 – Cansu Evcim


633 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.