Siyasal Bilgiler Fakültesi Danışma Kurulu Toplantısı

Siyasal Bilgiler Fakültesi Danışma Kurulu Toplantısı
24.07.2023
951
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Danışma Kurulu Toplantısı düzenlendi.

SAÜ SBF Danışma Kurulu Toplantısı, 18 Temmuz Salı günü SBF Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. SBF alakalı vizyon ve misyon bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, SBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çalışır, SBB Genel Sekreter Yardımcı Doç. Dr. Furkan Beşel, İŞKUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya, MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, HAKİŞ Sakarya İl Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Olcay Meriç, SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Gazi Kılıçaslan, Ziraat Katılım Erenler Şube Müdürü Fatih Sarı, akademisyenler ve temsilciler katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Üniversitesinin araştırma üniversitesi olma vizyonu doğrultusunda yapılan çalışmalar ve genel durum hakkında bilgiler verdi. Üniversite olarak ilk 20 üniversite arasına girmeyi hedeflediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Al, “Türkiye’de üniversiteler ikiye ayrıldı, ilk 20’ye giren üniversitelere araştırma üniversitesi unvanı verdiler. Onların kaynak ve kadro ayrıcalıkları var. Araştırma Dekanlığını kurarak bu hedefimiz doğrultusunda çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Üniversite olarak uluslararasılaşmak ve daha fazla öğrenci istihdam etmek istiyoruz. Yaklaşık yüzde 10 civarında uluslararası öğrencimiz var, sayılarının daha fazla olmasını istiyoruz. Bu öğrenciler gelecekte bizim politik elçilerimiz, ekonomik ortaklarımız olacak” dedi.

SAÜ SBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çalışır toplantının açılışında yaptığı konuşmasında “Üniversitemizin amacı evrensel bir nitelikte olan üretim süreçlerini, araştırma süreçlerini bütün yenilikçi ve eski değerlere sahip öğrenim kültürünü oluşturmayı hedefliyor. Dolayısıyla bizde bu misyonu hedef olarak belirlemiş olduk. Bunu yaparken Uluslararası arenada tanınmış öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz, eğitimde yeni teknolojilerin kullanılmasını hedefliyoruz. Yerel, bölgesel, küresel, ulusal bütün sorunları öğrencilerimize hatırlatıp bunların çözümleriyle ilgili donanımları onlara aktarmaya çalışıyoruz. Katılımcı, paylaşımcı ve etkin bir yönetime sahip paydaşlarla iş görmeyi arzuluyoruz. Sürekli değişim göstererek kurumsallaşan bir fakülte olmayı vizyon olarak kendimize hedef belirlemiş olduk”  dedi.


951 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.