Yağışlı

Sıra Gecesi Büyük Beğeni Topladı

07.04.2016

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından “Sıra Gecesi” konseri düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Sertan Demir’in şefliğinde gerçekleşen konserde, birbirinden güzel türküler seslendirildi.

“Urfalıyam Ezelden”, “Kalalıyam Kalalı”, “Nemrudun Kızı”, “Urfalıyam Dağlıyam”, “Alaydım Elin Eline”, “Dolana Ay dolana”, “Murat Gilin Damından”, “Yar Yüreğim Yar”, “Evlerinin Önü Tahta Daraba”, “Ayağında Kundura”, “De Get Bayburt”, “El Zanneder”, “Oklavıyam Pazıyam”, “Urfalıyam Gül Nedim” başta olmak üzere birçok türkünün seslendirildiği konsere öğrenciler, öğretim üyeleri ve Sakaryalılar yoğun ilgi gösterdi.

Konserde bağlamalarda Yrd. Doç. Dr. Sertan Demir ve Mete Çakin, kaval ve zurnada öğretim görevlisi Cengiz Atlan, ritimlerde Delil Öncü, Cem Güneş ve Utkan Demirhan, kemanda Furkan Arslan, kanunda Orçun Çalkap, udda Ahmet Can Demir, cümbüşte Erşan Karaca yer alırken, solist olarak ise Yrd. Doç. Dr. Sertan Demir, Serkan Tanrıverdi, Feyzi Yağcı, Hürkan Oğulcan Akbulut ve Serdar Arslan görev aldı. Konserde dansçı olarak ise Ömer San, Murat İnç, Mert Can Kaya ve Davut Dildirim yer aldı.

Müzikseverler tarafından büyük beğeni toplayan konserin finalinde dinleyiciler, koroyu ve orkestrayı dakikalarca ayakta alkışladı.

07-04-2016 – ST