Singapur’da Burs İmkânı

Singapur’da Burs İmkânı
27.02.2014
1.211
A+
A-

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi ve UNESCO Mekatronik Kürsüsü Profesörü Prof. Dr. Okyay Kaynak ve Singapur’dan gelen temsilciler Sakarya Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi ve UNESCO Mekatronik Kürsüsü Profesörü Prof. Dr. Okyay Kaynak ve National University of Singapur, Agency for Science, Technology and Research, Nanyang Technological University temsilcilerinden oluşan Singapur Akademik Heyeti, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret etti.

Heyet ziyaretin ardından SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde öğrenci ve akademisyenlere Singapur’daki yaşam koşulları ile Singapur üniversitelerinin tanıtımlarını ve burs imkânlarını anlattı. Prof. Dr. Kaynak, “Hayatın Karışıklığı ve Temel Bilimler ve Mühendislik ve Singapur’daki Yansımaları” ve “Doktora Derecesi: Yolculuk Başladı! Neden ve Nasıl?” konuları üzerine sunum yaptı.

Prof. Dr. Kaynak,  karşılıksız doktora bursu için başvuruda bulunacak olan adaylarda, T.C. vatandaşı olmak ve 30 yaşından büyük olmamak. Türkiye sınırları içinde eğitim veren Üniversitelerde, yukarıda belirtilen temel bilimler ve mühendislik alanlarında öğrenim görmek. (Lisans son sınıfta öğrenim görenler, mezun olanlar ya da master öğrenimine başlamış veya tamamlamış olanlar aday olabilirler.) Öğrenimi süresince alınan genel not ortalaması 4’lük sistemde değerlendiriliyorsa en az 3, 100’lük sistemde değerlendiriliyorsa en az 75 olması ve Doktora çalışmalarını yürütebilecek düzeyde İngilizceye sahip olmak şartlarının arandığını ifade etti.

27/02/2014 – MA


1.211 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.