Sıfır Atık Eğitimi Düzenlendi

26.01.2021

Sakarya Üniversitesi Hizmet içi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından “Sıfır Atık” konulu eğitim, Çevre Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Asude Ateş’in katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Sıfır atık tanımıyla eğitime başlayan Doç. Dr. Ateş,” Sakarya Üniversitesi olarak sıfır atık üretimin oluşturulduğu ve bunlar ile ilgili çalışmaların başlatıldığını” söyledi.  Bu kapsamda Sakarya Üniversitesinin sıfır atık yol haritasının neler olduğunu açıkladı.

Sıfır Atık Yönetmeliğine göre, sıfır atıkların renk skalasına göre ayrıştırıldığını söylenen Doç. Dr. Ateş “bu eğitimin amacının da birimlere ve sınıflara koyulan atık kutularını tanıtmak ve kutulara neler atılıp nelerin kesinlikle atılmadığını belirterek” örnekler ile detaylı olarak açıkladı.

Doç. Dr. Ateş daha temiz, daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çevre anlayışını Sakarya Üniversitesi’nin sıfır atık yaklaşımı ile destek olduğu için katılımcılarına teşekkür ederek eğitimini sonlandırdı.