Sıfır Atık Akran Eğitimi, SAÜ’ de Farkındalığı Artırıyor

Sıfır Atık Akran Eğitimi, SAÜ’ de Farkındalığı Artırıyor
02.04.2024
758
A+
A-

 Sakarya Üniversitesi (SAÜ) çevresel sürdürülebilirlik bilincini gençler arasında yaymak ve sıfır atık hedefine ulaşmak için Sıfır Atık Akran Eğitim Programını hayata geçirdi. Sakarya Üniversitesinde ilk kez uygulanan geniş kapsamlı sıfır atık akran eğitimi ile tüm öğrencilere öğrenciler tarafından eğitim verilmektedir.

Program, öğrencileri atık yönetimi konusunda bilgilendirmeyi ve geri dönüşüme aktif katılımı teşvik etmeyi hedeflemektedir. Bu amaçla, 30 Mart’ta ” Uluslararası Sıfır Atık Günü ” kapsamında, Üniversitemiz İklim Elçisi tarafından eğitilen SAU-555 Sürdürülebilirlik ve SAU-501 Gençlik ve Gönüllülük derslerinden öğrenciler, Esentepe Kampüsünde 27-29 Mart tarihlerinde ” Sıfır Atık ” konulu akran eğitimlerini gerçekleştirdi. EBB-021 Sürdürülebilir Kalkınma ve Eğitim Dersi öğrencileri ise Hendek Kampüsünde akran eğitimi verecektir. Eğitimler, tüm sınıflara ulaşabilmek amacıyla Mayıs ayında devam edecektir. Programın, öğrencilerin birbirlerine öğretmesi prensibine dayanarak, bilginin daha etkili bir şekilde yayılmasını sağlaması beklenmektedir. Sakarya Üniversitesi, bu programın öğrenciler arasında uzun vadeli çevresel değişiklikleri teşvik edeceğine ve üniversitenin sıfır atık projesine katkıda bulunacağına inanmaktadır.

Toplumun geleceği olan gençlerin bu konudaki farkındalıklarını artırarak sürdürülebilir bir gelecek için sağlam temeller atılmaktadır. Eğitim programının başarısı, diğer okullar ve kurumlar için de model teşkil edecek ve geniş bir çevre hareketine ilham kaynağı olacaktır. Programla ilgili gelişmeler, Sıfır Atık Koordinatörlüğü tarafından internet sayfasında düzenli olarak paylaşılacak ve üniversitenin sıfır atık konusundaki ilerlemesi kaydedilecektir.

Sıfır Atık Projemize verdiğiniz destek ve katkılarınız için teşekkür ederiz.

 


758 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.