Gök Gürültülü

Şiddete Karşı Toplumsal Duyarlılık Artırılmalı

25.11.2014

Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAÜKAM),  kadına yönelik şiddete karşı mücadele kapsamında bir kısa film hazırladı.

SAÜ İletişim Fakültesi öğrencileri ile birlikte MARKA (Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) desteğiyle hazırlanan “3 Maymun” isimli filmde kadına yönelik şiddete karşı duyarsızlık anlatılıyor.

SAÜKAM Müdürü Prof. Dr. Nurgül Keser, kadına yönelik şiddeti durdurma yollarının aranması konusunda farkındalık oluşturmak gerektiğini belirterek bu anlamda 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününün önemli olduğunu söyledi.

Kadına yönelik şiddetin çeşitli boyutlarda karşımıza çıktığını kaydeden Prof. Dr. Keser “Kadına yönelik şiddet ekonomik, fiziksel, duygusal ve cinsel olmak üzere dört başlıkta karşımıza çıkıyor” dedi.

SAÜKAM olarak konuya dikkat çekmek için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Prof. Dr. Nurgül Keser, “Araştırma Merkezimiz konuya akademik platformda dikkat çekmek ve toplumsal duyarlılığı  artırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Şiddetin her alanda hayatımızdan çıkabiliyor olması ve şiddete karşı geliştirilecek tutum, tavır ve davranışlarda eğitimin ve toplumsal hassasiyetin gerekliliğine inanıyoruz. Öğrencilerimiz de bu konuda oldukça duyarlı ve onların bu konudaki duyarlılığını takdirle karşılıyoruz. Bizlere ve öğrencilerimize destek olan Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü, İletişim Fakültesi Dekanlığı ve tüm öğretim üyelerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

***Kurgudan montaja kadar her aşaması İletişim Fakültesi ikinci sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan “3 Maymun” Filmi

25/11/2014 – HAY