Şiddet, Radikalizm ve Terör Sempozyumu Başladı

Şiddet, Radikalizm ve Terör Sempozyumu Başladı
17.04.2019
1.215
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde düzenlenen “Dini, Siyasi ve Toplumsal Boyutu ile Şiddet, Radikalizm ve Terör” konulu uluslararası sempozyum başladı.

SAÜ İlahiyat Fakültesinin Ürdün en-Nebe kuruluşu ile birlikle organize ettiği sempozyum, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda 17 Nisan Çarşamba günü başladı. Üç gün sürecek sempozyuma Türkiye’nin yanı sıra Ürdün, Mısır, Fas, Katar, Kuveyt, Irak, Filistin, Cezayir, Tunus, Sudan ve Suudi Arabistan gibi ülkelerden akademisyenler tebliğci olarak katıldı.

Sempozyumda “Dini Metinlerde Şiddet Olgusunun Ele Alınışı”, “Nass’ı Anlamada Aşırılık”, “Terör Gruplarına Bağlanmanın Dini-Sosyo-Psikolojik Nedenleri”, “Şiddetin Toplumsal Boyutu”, “Dini Eğitimin Niteliği ile Terör İlişkisi” ve “İslamofobi” gibi konularda tebliğler sunulacak.

Sempozyumda şiddet, terör ve radikalizm konusunda fikir ve tecrübe alışverişinde bulunulması, şiddet ve terörle mücadelede kullanılan uluslararası yöntemlerin incelenmesi, terör olgusuna karşı yeni dini, siyasi, toplumsal ve stratejik görüşler ortaya konulması ile şiddet ve terör olgusunun dini metinlerde ele alınışının sosyolojik boyutunun araştırılması hedefleniyor.

17-04-2019 / ST


1.215 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.