Serdivan Belediyesi’nden 3+1’e Destek

Serdivan Belediyesi’nden 3+1’e Destek
25.01.2012
1.001
A+
A-

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya Üniversitesi’nin başlattığı Meslek Yüksekokullarında 3 dönem okulda, 1 dönem işletmelerde eğitim projesinin başarılı bir proje olduğunu söyledi.

Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Mesleki Eğitimin daha etkin bir şekilde verilmesi amacıyla başlatılan “3+1 Sosyo-ekonomik Gelişim Projesi” kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. Sarıbıyık, proje ekibinden Yrd. Doç.Dr. Abdullah Uzun, Öğretim Görevlisi Zülfükar Özçelik ve Tansel Kulak ile birlikte Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ı da makamında ziyaret ederek projenin uygulanmasında Başkan Alemdar’dan destek istedi.

İşletmelerde Verimlilik Artacak

Ziyarette Başkan Alemdar’a projeyle ilgili bilgi veren Doç.Dr. Mehmet Sarıbıyık, öğrencilerin 4 dönem olan eğitimlerinin bir dönemini tamamen işletmelerde tam zamanlı olarak gerçekleştireceklerini belirterek “sanayi ve işletmeler, kısa vadeli öğrenci bulundurduklarında tam verim alamıyorlardı. Bu projeyle ise öğrenci kendi alanıyla ilgili sanayi, işletme veya kurumda oranın personeli gibi çalışma zamanlarına dahil edilecek ve sigortası da üniversitemiz tarafından karşılanmak suretiyle hem öğrencimiz güvence altına alınacak, hem de işletmeye ek bir yük yansıtılmamış olacak” şeklinde konuştu.

İhtiyaca Uygun

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar işletmelerin nitelikli insan gücü ihtiyacını gidermesinde önemli bir sorun yaşandığını belirttiği konuşmasında “ Meslek Yüksekokulları (MYO) öğrencilerinin daha etkin bir eğitimle mezun olması, kendisine, ailesine, topluma katkılar sağlaması yönünde atılan başarılı bir proje ortaya koymuşsunuz. Projeden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Mesleki Eğitim çok önemli, birçok alanda nitelikli insan gücüne duyulan ihtiyaç var, o nedenle hem üniversite eğitimi hem de ilgili sektörlere eğitimin devamı verimliliği arttıracaktır. Bu proje sadece iş yerleri için değil, öğrencilerin geleceği için de çok önemli katkılar sağlayacak, ayağı yere basan bir proje, bizler de Serdivan Belediyesi olarak sosyal, ekonomik ve eğitim alanlarına büyük kazanımlar sağlayacak bu projeyi destekliyoruz” dedi.

Veda ziyaretleri gerçekleştiren Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı’nın da görüşmenin bir bölümüne katıldığı toplantıda Yazıcı, Sakarya’da Mesleki Eğitim oranının yüzde 62’ye çıktığını üniversitenin başlattığı Meslek Yüksekokulları’nda 3+1 Sosyo-ekonomik Gelişim Projesi’nin de nitelikli iş gücünü arttırmada önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

25/01/2012 – Haber Merkezi

 
1.001 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.