Sektörle Buluşma Günleri

Sektörle Buluşma Günleri
08.03.2013
978
A+
A-

SAÜ Sakarya Meslek Yüksekokulu tarafından  ‘Sektörle Buluşma Günleri’ kapsamında düzenlenen seminere, (SAMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kar konuşmacı olarak katıldı.

Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu tarafından  ‘Sektörle Buluşma Günleri’ kapsamında düzenlenen seminere  Sakarya Makina İmalatçıları Birliği (SAMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kar katıldı. Kar, yerli makine imalatının artırılması, ithal oranının azaltılması konusunda çalışmalar yapmayı hedeflediklerini ve makine sektörünün gelişmesi tüm üretici sektörlerin gelişmesinde öncü olabileceğini söyledi.

Müteşebbisler Yetişmeli

SAMİB Başkanı Metin Kar, yerli makine imalatının artırılması, ithal oranının azaltılması konusunda çalışmalar yapmak istediklerini söyledi. Kar, “Gençlerimizi de, firmalarımızı da ‘ana üretici’ hale getirmek istiyoruz. Bir şey üretmemiz lazım. Maalesef ki bizim üretmiş olduğumuz katma değer daha az insan gücüyle yurtdışındaki İtalya, Almanya gibi firmaların yarısı kadar oluyor. Yüksek katma değerli ileri teknolojik ürünler üretmeye bunların sayısını, oranını artırmaya gayret edilmesi lazım. Bu yüzden yeni müteşebbislerin yetişmesini istiyoruz. Makineleri alıyoruz, getiriyoruz ama tedarik edemiyoruz” dedi.

Nitelikli Eleman

Hedeflerinin yenilikçi makina üreticilerinin öncüsü olmak olduğunu kaydeden Kar, Meslek Yüksekokul öğrencilerinin aranan en önemli nitelikli eleman olduklarını söyledi. Kar, ” Birçok projelerimiz var ama biz bunu tek başımıza yapamayız. Yüksekokul mezunu kişiler, nitelikli olarak şu an en çok ihtiyaç duyduğumuz insanlardır. 60 kişilik işçi kadromuzun içinde 20 stajyer kadromuz var. Bünyemizde 3+1 kapsamında da staj yapan arkadaşlarımız var. Bizler makineyi hisseden, okuyan, elleyen bireyler istiyoruz” şeklinde konuştu.

Makineden Geçen Yol

Makine sektöründe önemli gelişmelere imza atıldıktan sonra her sektörün gelişeceğini kaydeden Kar, önemli olan araştırma ve araştırmacı için gerekli olan atmosferi oluşturmak olduğunu söyledi. Kar, “Bu oluşunca araştırmacının araştırmaları teknolojiye, teknolojik ürüne ve yüksek katma değere dönüşecektir. Türkiye’de 10 yıl içerisinde şimdiki öğrencileri ulusal ve uluslar  arası alanda inanılmaz bir gelecek bekliyor. Bu gelecek içinde öğrencilerin mezun olup diplomayı aldıktan sonra kendilerini 5-10 sene içinde geliştirerek, Ar-Ge planlamaları yaparak ve dünyadaki gelişmeleri takip ederek gerçekleştirebilirler” ifadelerini kullandı.

Seminer sonunda Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Abdullah Uzun tarafından SAMİB Başkanı’na teşekkür belgesi takdim edildi.

08/03/2013 – Gülcan Hacıgaffaroğlu
978 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.