Scival Eğitimi verildi

Scival Eğitimi verildi
01.03.2024
365
A+
A-

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ve Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından SciVal Platformu Eğitimi düzenlendi. İki ayrı oturum olarak düzenlenen eğitimin birinci oturumu Üniversitemiz Akademik Yöneticilerine, ikinci oturum ise Üniversitemiz akademik personeline yönelik geçekleştirildi.

Oturumda Araştırma Üniversitesi olma yolunda stratejik analiz desteği kullanımı kapsamında SciVal Platformu, ELSEVIER firmasından Müşteri Başarı Yöneticisi Saide SAK tarafından anlatıldı. Eğitim kapsamında katılımcılara anlatıldı. Eğitimde ayrıca ; Araştırma kapasitesi, araştırma kalitesi, etkileşim ve iş birliği odağında Sakarya Üniversitesi genel akademik performans analizi, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında değerlendirme, THE ve QS Dünya Üniversite Sıralamalarına yakından bakış ve Dünyada ve Türkiye’de öne çıkan kurumlarla farklarımız & iş birliği potansiyelimiz konularına değinildi

Oturum sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan Üniversitemizin Araştırma Üniversitesi adayı olması nedeniyle bu yıl yapılacak olan her bir akademik çalışmanın önemli olduğuna değinerek, hedef ve stratejilerin belirlenmesinde akademik çalışmaları destekleyecek olan SciVal Platformunun kullanılması gerektiğini vurguladı.

İkinci oturumda ise Araştırma Performansının Ölçem ve Yükseltme Odaklı Analiz Eğitimi kapsamında yine SciVal Platformunun anlatımı ELSEVIER firmasından Müşteri Başarı Yöneticisi Saide SAK tarafından yapıldı. Oturumun bu bölümünde ; kurumların, araştırmacıların veya araştırma gruplarının performansını değerlendirme, belirli araştırma alanları, yayın setleri veya konulardaki global trendleri keşfetme ve mevcut bilimsel iş birliklerinin performansını inceleme ve güçlü uluslararası potansiyel ortaklar belirleme gibi konular anlatıldı.

Eğitimin sonunda Saide Sak’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan teşekkür belgesini takdim etti.

 

 
365 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.