Savcılık Mesleği ve Geleceği

Savcılık Mesleği ve Geleceği
25.03.2013
2.936
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Hukuk Topluluğu tarafından düzenlenen, ‘Savcılık Mesleği ve Geleceği’ isimli konferans SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Hukuk Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Savcılık Mesleği ve Geleceği’ isimli konferansa, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta ve Sakarya Cumhuriyet Savcısı Tahsin Yaralı konuşmacı olarak katıldı.

Kıdem Arttıkça İş Yükü Artıyor

Savcılık mesleğine dair bilgilere yer verilen konferansta konuşan Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Hukuk Fakültesi öğrencilerine mesleğin püf noktalarını anlattı. Savcılık mesleğinin kolay bir meslek sanılmasının yanlış olacağını belirten Usta, “Kıdem sebebiyle iş yükünün azaldığını düşünmeyiniz. Aksine savcılık mesleğinde kıdem arttıkça iş yükü de artar” diye konuştu.

Hâkim ve savcı atamalarının yetersizliğine de değinen Usta, “Maalesef ki hâkim ve savcı atamaları yeterli değil. Adliye binalarının ve devlet bütçesinin eksikliği mevcut hâkim ve savcılarımızın sorumluluğunu artırmaktadır” dedi.

Dürüst Olmak Geleceğinize Işık Tutar

Okulda öğrenilen bilgilerin güncel hayatta yeterli olmadığından bahseden Sakarya Cumhuriyet Savcısı Tahsin Yaralı, “Okulda öğrendiğiniz teorileri okul yaşantısı sürerken stajla birlikte pratiğe dökerseniz mezun olduğunuzda çok daha güçlü olursunuz” dedi.

Tahsin Yaralı, öğrencilere “Hayatınız boyunca yalnızca dürüst olun. Vicdanınızla kanunu birleştirip uygulayın. Ancak bu şekilde parlak bir geleceğe sahip olabilirsiniz” tavsiyesinde bulundu.

25/03/2013 – CP
2.936 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.