SAÜ’ye Mükemmelik Elçisi Ödülü

SAÜ’ye Mükemmelik Elçisi Ödülü
18.11.2015
1.490
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Türkiye Kalite Derneği tarafından düzenlenen ‘Kalite Kongresi’ne konuşmacı olarak katıldı. Rektör Elmas’a  “KalDer Mükemmellik Elçisi” ödülü verildi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Türkiye Kalite Derneği ‘KalDer’ tarafından bu yıl 24’üncüsü düzenlenen  ‘Kalite Kongresi’ne katıldı. 17-18 Kasım tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘24’ncü Kalite Kongresi’ bu yıl ‘Mükemmelliği Sürdürmek’ teması ile gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın “KalDer Mükemmellik Elçisi” ödülü aldığı Kongreye 100’e yakın yerli ve yabancı üst düzey yönetici konuşmacı olarak katıldı.

Kongre açılışına KALDER Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran – Symes, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Wendt katıldı. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ise etkinliğe video mesajı ile katılarak KalDer’in 25. yılını kutladı.

Kongrenin ‘Türkiye’de Mükemmellik Kültürü ve Zirvedekiler’ isimli oturumuna konuşmacı olarak katılan Rektör Elmas, kalite süreçleri ile ilgili deneyimlerini katılımcılar ile paylaştı. Sakarya Üniversitesi olarak farklı bir model geliştirdiklerini ifade eden Elmas, “Üniversite olarak geliştirdiğimiz model, bir üniversitedeki bölümün akreditasyonu, üniversite değerlendirme sistemi ve kalite sistemini içinde barındırıyor. Dünyanın hangi kalite kuruluşuna, hangi akreditasyon kuruluşlarına başvurursanız başvurun farklılık payı yüzde 10 civarındadır. Bu farkta bölgesel farklılıklardan kaynaklanıyor. Belirlenen modelle, bu süreçlerin hepsinde başarılı olursunuz” dedi.

Web tabanlı sistemler kullanıyoruz

Üniversite ile ilgili bir bilgi edinilmek istendiğinde sonuçları anlık olarak görebildiklerini vurgulayan Rektör Elmas, “Uluslararası yayın sayısı, öğrenci sayısı gibi bilgilere web tabanlı sistem ile anlık olarak ulaşabiliyoruz. Bu göstergeler, evrensel göstergeler. Hangi üniversiteye sorarsanız sorun hiçbiri öğrenci sayısını net olarak bilmez. Rektör başka söyler yardımcısı başka söyler. Çünkü farklı farklı sistemler kullanılır. Bizde ise bu bilgiler tüm ayrıntısına kadar tek tuşla öğrenilebiliyor” ifadelerini kullandı.

Hedef tüm bölümlerin akredite olması

İki kez Avrupa Eğitim Ödülü Etiketi alan Türkiye’de ilk üniversite olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Elmas, “Biz üniversite olarak kendimize hedefler koyduk ve bu hedefler doğrultusunda çalışmalarımızı yürüttük. Sürekli olarak ödül aldık. Üniversitemizde 36 bölüm akredite oldu. Bizim şuandaki hedefimiz ise tüm bölümlerimizin akredite olması. Teknokent’in araştırma kısmında ödül aldık. Proje yayın sayımız 3 kat arttı. Aynı konum içerisinde iş yapma yeteneklerimiz gelişerek bu sayılara ulaşmış olduk” diye konuştu.

Konfuçyüs’ün “Hayat gerçekten basit ama biz karmaşıklaştırmakta ısrar ediyoruz” sözlerine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, katılımcılara “Bu sürecin anlaşılır olmasını sağlamaya çalışın” tavsiyesinde bulundu.

Kongrenin ikinci ve son gününde 2015 EFQM Mükemmellik Ödülü alan kuruluşlara ödül takdimi töreni düzenlendi. Sakarya Üniversitesi’nin ödülünü Rektör Prof. Dr. Muzaf Elmas adına Sakarya Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tuba Canvar Kahveci aldı.

Avrupa Mükemmellik Ödülü Sakarya Üniversitesi’nin

Haberi Okumak İçin Aşağıdaki Linke Tıklayınız..

https://haber.sakarya.edu.tr/tr/haberler/goster/38358/avrupa-mukemmellik-odulu-sakarya-universitesi-nin

Avrupa Mükemmellik Ödülü Kokteyli

Haberi Okumak İçin Aşağıdaki Linke Tıklayınız..

https://www.haber.sakarya.edu.tr/tr/haberler/goster/38357/avrupa-mukemmellik-odulu-kokteyli

SAÜ’den Yine Bir İlk

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), TSE’nin verdiği “TS-ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi”ne sahip olan ilk üniversite oldu.

Haberi Okumak İçin Aşağıdaki Linke Tıklayınız..

https://haber.sakarya.edu.tr/tr/haberler/goster/37954/sau-den-yine-bir-ilk

17.11.2015 – YC
1.490 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.