SAÜ’lü Öğrencilerden Büyük Başarı

The American Astronautical Society (AAS) ve American Institute of Aeronautics and Astronautics (AIAA) tarafından düzenlenen ve Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından desteklenen CANSAT uydu yarışmasında, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ekibi HAVUM takımı ilk aşamayı birinci olarak tamamladı.

SAÜ’lü Öğrencilerden Büyük Başarı
08.03.2017

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bünyesinde kurulan Havacılık, Aviyonik, Uzay ve Uçak Modelciliği Öğrenci Topluluğu (HAVUM ), yarışmada büyük bir başarı göstererek 97,83 puanla ilk aşamayı birinci olarak tamamladı. Bu sonuçla HAVUM takımı, Haziran ayında Amerika Birleşik Devletleri’nin Texas eyaletinde yapılacak yarışmaya davet edildi

HAVUM Öğrenci Topluluğu akademik başkanı Doç. Dr. Mehmet Recep Bozkurt, “Uzay ve uydu çalışmaları alanında dünyanın en prestijli yarışı kabul edilen CANSAT, tasarım isterleri komitenin belirlediği kurallar ve buna bağlı olarak da her sene tasarımlar ve çözümler değişiyor. Dünyanın farklı kıtalarından ve birçok farklı üniversitesinden takımların katıldığı yarışma 19 senelik bir maziye sahip. Bu yarışma temel mühendislik bilgisini en iyi şekilde birbiriyle çalışır vaziyette kullanmaya dayalıdır ve bunu en iyi şekilde gerçekleştirecek katılımcılara ev sahipliği yapar” diye konuştu.

Tasarımı iyileştirme ve prototip üretimi için çalışmaların devam ettiğini söyleyen HAVUM Takım lideri Semanur Varoğlu, prototip tamamlamak için ve Amerika’daki yarışlara katılabilmek için sponsorluk ihtiyaçlarının olduğunu dile getirdi. Varoğlu, “Henüz bu başarı yakalanmazdan önce, takımımıza sponsor olmayı kabul eden ASELSAN ‘a ayrıca teşekkür ediyorum. Ancak ASELSAN’ın sponsorluğu uydunun üretimi, ulaşım, konaklama gibi masrafların tümünü karşılayamayacağı için yeni sponsorluk arayışlarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

HAVUM Takımı, Akademik Başkan Doç. Dr. Mehmet Recep Bozkurt, Takım Lideri 4.Sınıf Lisans Öğrencisi Semanur Varoğlu, Doktora Öğrencisi Ferda Bozkurt,  Yüksek Lisans Öğrencisi Gizem Ketenci, 4. Sınıf Lisans Öğrencileri Pelin Okay, Abdullah Salih Bayraktar, 3. Sınıf Lisans Öğrencisi Ömer Kemal Öz ve Fatih Nalbant’tan oluşuyor.

08.03.2017 – MA