Gök Gürültülü

SAÜ’lü Öğrenci ‘Genç Yenilikçiler Yarışması’nda Birinci Oldu

30.09.2015

Sakarya Üniversitesi öğrencisi Uğur Can Bastık, ‘Genç Yenilikçiler Yarışması’nda (Young Innovators Competition) sunduğu proje ile birinci oldu.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü 3’ncü sınıf öğrencilerinden Uğur Can Bastık, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) ve Intel firması işbirliğiyle dünya çapında düzenlenen ‘Genç Yenilikçiler Yarışması’nda sunduğu proje ile birinci oldu.

Teknoloji alanında yenilikçi çalışmaları olan gençlerin başvurduğu bir yarışma olan ‘Genç Yenilikçiler Yarışması’nda bu yıl farklı ülkelerden 121 proje yarıştı. SAÜ’lü Uğur Can Bastık’ın hazırlamış olduğu tactiX adlı görme engelliler için hazırlanan akıllı telefon projesiyle yarışmayı birincilikle tamamladı. Bastık, 8 Ekim 2015 tarihinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenecek olan ‘ITU Telekom World 2015’ konferansında projesinin sunumu gerçekleştirecek.

30.09.2015 – YC