SAÜ’lü Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz’ın Bulgaristan’da Sergisi Açılıyor

SAÜ’lü Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz’ın Bulgaristan’da Sergisi Açılıyor
30.11.2022
510
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (STMF) Resim Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Şirin Yılmaz’ın “Yuvaya dönüş: Bir Rüya Gördüm!” isimli sergisi 1-31 Aralık 2022 tarihlerinde Bulgaristan’da sanatseverlerine kapılarını açacak.

Dr. Öğretim Üyesi Şirin Yılmaz’ın 2016’dan bu yana çalıştığı ve “yuva” göndermesini içeren seçme işlerden oluşan sergisi, sanatçı için çocukluk imgelerinin ve fotoğraflarla birleşerek oluşturduğu muğlak hafızanın, kaynakları ve kökleri ile buluşması niteliğinde.

Dr. Öğretim Üyesi Yılmaz, bu sergide eskinin ve yeninin göç gibi büyük bir kesintiyle iki ayrı katman haline gelen aidiyet ve yuva imgeleri üzerinde duruyor. Sergide yer alan figürler  oyuncaklarını bırakıp bambaşka bir mekânda yeni bir hafıza ve kimlik inşası ile baş başa kalmış, yuvaya özlem duyan bir çocuğun belleğindeki mekânız ve zamansız alanı tanımlıyor.

Sergide öznenin mekânsal aidiyeti  toprakla, doğayla ve onun ürünleriyle kurduğu ilişkiden başlayarak; modern insanın barınma temsillerine ve kendine ait bir yuva olgularına uzanır. Böylelikle öznenin en çok da kadın olmakla eş zamanlı deneyimlenen durumları işlerde, sınırları aşmak, kalmak/gitmek, arada kalmak ve yol fikrine ilişkin anlam katmanlarına dönüşmekte.

 


510 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.