SAÜ’lü Doçentten Zorlu Ameliyat

SAÜ’lü Doçentten Zorlu Ameliyat
25.01.2022
1.492
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fikret Halis ve ekibi tarafından yapılan ameliyatla iki hastanın böbreklerinden 200 gram ağırlığında 1200 taş çıkarıldı.

Samet S. (69) ile Kamuran B. (68) böbrek taşı şikâyetiyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine (SEAH) başvurdu.

Hastalara SEAH Üroloji Kliniğinde sırtlarından açılan bir santimetrelik delikten kapalı ameliyat yöntemiyle müdahale edildi.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis ve ekibi tarafından “perkütan nefrolitotomi” tekniğiyle birer gün arayla ameliyat edilen hastaların böbrekleri 200 gram ağırlığındaki 1200 taştan temizlendi.

Doç. Dr. Halis yaptığı açıklamada, böbreklerde meydana gelen taşlaşmaların yaygın görülen bir hastalık olduğunu belirtti.

Bu gibi durumların farkına varılmazsa zamanla böbrek yetmezliğine kadar ilerleyebildiğine işaret eden Halis, “Ameliyat ettiğimiz iki hastamızın da tüm böbreği taşla çevrili haldeydi. Kapalı yöntemle sırt bölgesinden bir santimetrelik bir kesiyle girerek hastalarımızın tüm taşlarını tek seferde çıkardık. Deneyimli ellerde bu ameliyatların yapılması hastaya çok büyük faydalar sağlıyor. Hastanede kalış süresinin azalması ve kesi olmaması hastanın üç günlük süreç sonunda ameliyat olmamış gibi evine taburcu olabilmesi, bu ameliyatın en önemli özelliği” ifadelerini kullandı.

Taburcu edilen iki hasta, doktorlara ve hastane personeline teşekkür etti.

Ameliyata Doç. Dr. Halis ile Op. Dr. Recep Burak Değimentepe, Dr. Burak Uysal, Dr. Safa Arslan ile Hemşire Elif Kurtay ve Hemşire Elif Bilgen katıldı.
1.492 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.