SAÜ’den Yeni Uygulama: Sosyal Transkript

SAÜ’den Yeni Uygulama: Sosyal Transkript
31.05.2019
8.415
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, sosyal etkinliklere katılan öğrencilerin kazanımlarının tanınmasına yönelik olarak ‘Sosyal Transkript’ uygulamasını devreye soktu.

Öğrenim süreleri boyunca üniversite içinde veya kamu kurumlarının bünyesinde organize edilen sosyal etkinliklere katılan öğrenciler, bundan böyle katıldıkları etkinliklerden elde ettikleri kazanımları Sosyal Transkript uygulaması ile sistemsel olarak kayıt altına alabilecek.

SABİS altında geliştirilen sistemle öğrenciler, katılmış oldukları sosyal etkinlikleri “kulüpler ve organizasyonlar”, “topluma hizmet”, “kazanılan dereceler ve ödüller”, “bilimsel etkinlikler” ile “kültür-sanat ve spor” başlıkları altında raporlayabilecek.

Başvurular yıl içinde online olarak “https://ogr.sakarya.edu.tr/tr/SosyalTranskript” linkinden yapılacak. Geçmiş dönemlerde yapılmış etkinlikler için de başvuru yapılabilecek. Başvuruların değerlendirmeleri ise final sınavları dönemlerinde bölüm veya fakülte yönetimi tarafından oluşturulmuş komisyonlarca yapılacak. Komisyon tarafından onaylanmış etkinlikler, anında Sosyal Transkript’e işlenecek. Öğrenciler kendi SABİS arayüzünden diledikleri zaman transkript raporu alabilecekler. Üretilen transkript raporu, üretilmiş belgelere karşı doğrulama kodu ile koruma altına alınacak.

31-05-2019 / ST


8.415 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.