SAÜ’de Yılın İlk Konseri

03.01.2023

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuarı Sanat Etkinlikleri kapsamında Doç. Dr. Nevra Küpana ile “Müzikoloji Bölümü Piyano Konseri” gerçekleşti.

İlginin yoğun olduğu konserde Doç. Dr. Nevra Küpana, “2023 yılının bu ilk konserinde sizinle birlikte olmanın heyecanını taşıyoruz. Bu konserde müzikolog adaylarımızın sahne tecrübesi yaşamalarını ve estetik anlayışlarının uygulamalı olarak geliştirmesini hedefliyoruz” dedi.

İki kısımdan oluşan etkinliğin ilk kısmı lisans ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerinin solo piyano performanslarının dinletisiyle başladı. Barok döneminden yirminci yüzyıla kadar kronolojik bir sırayla sunulan eserler dinleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı.

İkinci kısımda ise lisans birinci sınıf öğrencileri ve Doç. Dr. Nevra Küpana ile dört el piyano performansı sergilendi. Etkinlik, yüksek lisans öğrencilerinin solo piyano performanslarıyla son buldu.