SAÜ’de Türkçe Şöleni

SAÜ’de Türkçe Şöleni
19.06.2014
583
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından Türkçe Şöleni düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Sakarya Vali Yardımcısı Recep Uzal, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmail Güleç ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılışında Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un soyundan gelen Kosovalı Lavdim Pepaj, İstiklal Marşını okudu.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, konuşmasında üniversitede yabancı öğrenci sayısının yıldan yıla artış gösterdiğini ifade ederek, “Üç yıl önce yabancı öğrenci sayımız 215’ti. Şu an bu sayı bin 500’e çıktı. Önümüzdeki yıl bin 200 öğrenci daha alacağız. Bu rakamı 3-4 yıl içinde 4 bine çıkarmayı planlıyoruz. Bu sayıyı ne kadar arttırabilirsek, yurt dışında üniversitemizin ve Türkiye’nin gönüllü elçileri ortaya çıkmış olacak. Burada kurulan dostluklar ve kültür paylaşımı ülkemizin geleceği için çok önemli” diye konuştu.

TÖMER Müdürü Doç. Dr. Mustafa Altun da, SAÜ TÖMER’in 2012 yılının Ekim ayında eğitime başladığını anımsatarak, “Bugüne kadar 73 farklı ülkede 364 yabancı öğrencimize Türk dilini, kültürünü tanıtma ve öğretme fırsatı bulduk. Gerek sınıf içi gerekse kültür gezilerimizle, öğrencilerimize misafirperverliğimizi göstermeye çalıştık. Bu süreçlerde bizden desteğini esirgemeyen Üniversitemize, Büyükşehir Belediyemize, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve Yedi Renk Derneğine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Şölende TÖMER öğrencileri adına kürsüye çıkan Afganistanlı Muhammed Kazam, “Türkiye’de bulunduğumuz süre içinde bizi ağırlayan ve eğitimimize katkı sağlayan Sakarya Üniversitesi ve Türkiye Cumhuriyetine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, yabancı öğrencilerin Türkçe söyledikleri şarkı ve şiirlerle devam etti. Programın sonunda öğrenciler yöresel danslarla salonda bulunanlara keyifli dakikalar yaşattı.

19/06/2014 – MA
583 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.