error code: 521 SAÜ’DE TÜRK MEDENİ HUKUKUNUN GÜNCEL SORUNLARI SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ - Sakarya Üniversitesi Haber Sitesi

SAÜ’DE TÜRK MEDENİ HUKUKUNUN GÜNCEL SORUNLARI SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SAÜ’DE TÜRK MEDENİ HUKUKUNUN GÜNCEL SORUNLARI SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
05.12.2024
1.515
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi, ‘Türk Medeni Hukukunun Güncel Sorunları Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi ve Miras Hukuku’ sempozyumu gerçekleştirdi. 

SAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şafak Narbay’ın açılış konuşması ile başlayan sempozyumda edinilmiş mallar, miras hukuku, yasal mal rejimi gibi güncel konulara değinildi.

İki oturumdan oluşan sempozyumun ilk oturumunda konuşmacı olarak; Yargıtay Sekizinci Hukuk Dairesi Onursal Başkanı Yusuf Uluç, Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Prof. Dr. Murat Doğan, İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Prof. Dr. Muzaffer Şeker yer aldı.

Konuşmacılardan Yusuf Uluç, ‘Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi ve Miras Hukuku’ üzerine bir konuşma gerçekleştirirken, Prof. Dr. Murat Doğan ise ‘Artık Değerin Hesabında Eklenecek Değerler ve Muvazaalı İşlemlerin Hukuki Durumu’ konulu sunum gerçekleştirdi. İlk oturumun son konuşmacısı olan Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise ‘Yasal Mal Rejimi’ konusu üzerine bir konuşma gerçekleştirdi.

İkinci oturumda; Yusuf Uluç, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Prof. Dr. Faruk Acar, Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Prof. Dr. Şükran Şıpka, Mannheim Üniversitesi Hukuk Fakültesinden   Prof. Dr. Zafer Zeytin, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Prof. Dr. Alper Uyumaz konuşmacı olarak yer alırken oturum başkanlığı görevini, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Prof. Dr. Mustafa Fadıl Yıldırım üstlendi.

İkinci oturumun konuşmacılarından Prof. Dr. Faruk Acar, ‘Sağ Kalan Eşin Katılma Alacağı- Katılma Borcu –  Tereke Borcu’ konulu sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Şükran Şıpka ve Prof. Dr. Zafer Zeytin sempozyuma online bağlantı ile katılım sağladılar. Şıpka, ‘Alacaklılar Edinilmiş Mallara Katılma Rejiminin Tasfiyesi Talep Edilebilir Mi?’ konulu sunumunu gerçekleştirirken, Zeytin ise ‘ Borç Güncellemesi’ konulu sunumunu sempozyum katılımcı ve izleyicilerine aktardı. İkinci oturumun son konuşmacısı olan Prof. Dr. Alper Uyumaz ise ‘Eşler Arasındaki Mal Rejiminin Tasfiyesinden Kaynaklanan Alacaklar İçin Kısmi Dava ve Belirsiz Alacak Davası Açılmasının Zamanaşımının Kesilmesine Etkisi’ konulu sunumunu gerçekleştirdi.

 

 
1.515 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.