SAU’de Sapanca Gölü’nün Geleceği Konuşuldu
Sapanca Gölü’nün ekolojik dengesinin korunmasına yönelik çalışmalar kapsamında Sakarya Üniversitesi ile SASKİ arasındaki iş birliği görüşüldü.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Seyit Sakallıoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’ı ziyaret etti. Ziyarette, Sapanca Gölü’nün mevcut durumu, su kaynaklarının korunması ve ekolojik dengenin sürdürülebilirliği konuları ele alındı.
Rektör Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Üniversitesi ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde, su kaynakları ve ekosistemler odağında yürütülecek bilimsel çalışmalar için Çevre, Sürdürülebilirlik ve Su Araştırmaları Merkezinin altyapı sürecinin başlatıldığını ifade etti.
Sapanca Gölü’nün korunmasının bilimsel temelde ele alınmasının önemine dikkat çeken Rektör Al, “Sapanca Gölü sadece Sakarya’nın değil, bölgenin ve ülkemizin de önemli doğal değerlerinden biridir. Bu değerin korunması, günübirlik çözümlerle değil, bilimsel veriler, akademik araştırmalar ve kurumlar arası güçlü iş birlikleriyle mümkündür” dedi.
“Sapanca Gölü’nü gelecek nesillere aktarmak en temel sorumluluklarımızdan biri”
Araştırma üniversitesi kimliğiyle çevre, su kaynakları ve ekosistemler alanında üretilen bilimsel bilginin sahaya yansımasını önemsediklerini ifade eden Al, “Bilimin rehberliğinde kamu kurumlarımızla iş birliği içinde hareket ederek Sapanca Gölü’nü gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarmak en temel sorumluluklarımızdan biri” ifadelerini kullandı.
SASKİ Genel Müdürü Seyit Sakallıoğlu ise SASKİ’nin yürüttüğü çalışmalarda bilimsel verileri ve akademik araştırmaları esas aldıklarını belirtti. Sapanca Gölü’nün ekolojik dengesi ve su sağlığının korunmasına yönelik çalışmalarda Sakarya Üniversitesi ile sürdürülen iş birliğini önemsediklerini ifade eden Sakallıoğlu, göl havzasında yaşanan çekilmeler ve kıyı sağlığının korunmasına yönelik yürütülen çalışmaların bilimin rehberliğinde ilerlediğini vurguladı. Sakallıoğlu, bu süreçte üniversite akademisyenlerinin görüş ve katkılarının büyük önem taşıdığını dile getirdi.
