SAÜ’de Prof. Dr. Raşit Küçük’ü anma programı düzenlendi

SAÜ’de Prof. Dr. Raşit Küçük’ü anma programı düzenlendi
30.11.2023
578
A+
A-

SAÜ İlahiyat Fakültesi’nde Suffe Hadis Öğrenci Topluluğu’nun katkılarıyla Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında “Sünnet-i Seniyyeye Adanmış Bir Ömür: Prof. Dr. Raşit Küçük” başlıklı panel düzenlendi.

Yoğun ilgiyle karşılanan programa, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık, Yalova Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, merhum Prof. Dr. Raşit Küçük’ün ailesi, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Raşit Küçük’ün vefatının birinci sene-i devriyesinde düzenlenen panelde onu yakından tanıyan isimler olan Prof. Dr. Faruk Beşer, Prof. Dr. Abdullah Aydınlı, Prof. Dr. Erdinç Ahatlı ve Prof. Dr. Ömer Özyurt konuşmacı olarak yer aldı.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi İlyas Şanlı’nın Kur’ân-ı Kerîm tilavetiyle başlayan program, Prof. Dr. Raşit Küçük’ün hayatının anlatıldığı bir videonun izletilmesiyle devam etti.

Panelin moderatörlüğünü yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı açılış konuşmasında; hocaları arasında ahlakı, hal ve tavırlarıyla müstesna bir yeri olan Prof. Dr. Raşit Küçük’ün fakültelerinde anılıyor olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti. Dekan Bostancı, programı ortak gerçekleştirdikleri Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye, programa katılanlara hediye edilen kitapları temin eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e, paneli organize eden Prof. Dr. Hayati Yılmaz’a, gösterilen slaytı seslendiren Doç. Dr. Şükrü Şirin, metnini yazan Prof. Dr. Cağfer Karadaş ve hazırlayan Öğr. Gör. Dr. Seyfettin Haruni’ye teşekkürlerini iletti.

Programın devamında Prof. Dr. Faruk Beşer, Prof. Dr. Abdullah Aydınlı, Prof. Dr. Erdinç Ahatlı ve Prof. Dr. Ömer Özyurt sırayla söz alarak Prof. Dr. Raşit Küçük’ün ilmî, ahlakî ve insanî yönü hakkında önemli bilgiler verdiler ve onunla olan bazı hatıralarını paylaştılar. Prof. Dr. Faruk Beşer, konuşmasında onun en önemli iki özelliğinin; ahlakı ve iyi bir danışma mercii oluşu olduğunu dile getirdi.  Prof. Dr. Abdullah Aydınlı da konuşmasında Prof. Dr. Raşit Küçük’ten “haya ve edep timsali bir insan” diye bahsederek onun ilmiyle amil birisi olduğunu, bildiklerini önce kendisine sonra topluma yansıtmaya çalıştığını söyledi. Prof. Dr. Erdinç Ahatlı ise konuşmasında lisans döneminden itibaren öğrencisi olduğu Prof. Dr. Küçük ile olan ders hatıralarına ve onunla birebir yaşadığı anılarına yer verdi. Prof. Dr. Ahatlı, onun retorik sanatının özelliklerini kullanmadan kendisini dinleten nadir hocalardan biri olduğunu aktardı. Son olarak söz alan Prof. Dr. Raşit Küçük’ün damadı Prof. Dr. Ömer Özyurt ise konuşmasında onun ailede bir eş, baba ve dede olarak nasıl bir örneklik teşkil ettiğini üzerinde durdu. Prof. Dr. Özyurt ayrıca Prof. Dr. Raşit Küçük’ün el yazısıyla yazmış olduğu “Mesuliyetlerimiz” başlıklı yazısını okuyarak katılımcılarla paylaştı.

Program, Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın yaptığı dua ve Fakülte öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Zübeyde Özben Dokak’ın Prof. Dr. Raşit Küçük’ün eşi Nesrin Küçük’e çiçek takdiminin ardından sona erdi.

 

 
578 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.