SAÜ’de Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Eğitimi Düzenlendi

04.11.2022

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hizmet içi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından birim yöneticilerine yönelik “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” konulu eğitim düzenlendi.

Eğitime konuşmacı olarak katılan SAÜ Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sezercan Bektaş kişisel verinin tanımını yaparak kişisel verilerin hukuken nasıl işlendiğinden bahsetti. Kanunda açıkça hüküm varsa kişinin rızasını almaya gerek olmadığını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Bektaş verileri işlerken kişi rızasına dikkat etmek gerektiğine vurgu yaptı. Aydınlatılmış rıza kavramını açıklayan Dr. Öğr. Üyesi Bektaş Sakarya Üniversitesi Kişisel Verileri Koruma Kurulu hakkında bilgi verdi.

Kişisel Verileri Koruma Kurulunun aktif çalışması için çalışanların sorularına ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Bektaş kurul hakkında detaylı bilgilerin e-posta yoluyla bildirileceğini söyledi.