“SAÜ’de İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi: Çalışanlarda Farkındalık Artıyor”

Sakarya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı Hizmetiçi Eğitim Şube Müdürlüğü, personeline yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi düzenledi. Eğitim, Sakarya Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Abdullah Balaban tarafından verildi. Yoğun katılımın olduğu eğitimde, iş sağlığı ve güvenliğinin önemi vurgulandı.

Eğitimin açılışında konuşan Balaban, “Eğitimin amacı İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak. Bu konuda bütün çalışanlarımızı bilgilendirmek bizim önceliğimiz ve görevimizdir” dedi. Balaban, iş güvenliğinin sadece işverenin değil, aynı zamanda devletin ve çalışanların da ortak sorumluluğu olduğunu belirtti. Eğitim boyunca, iş güvenliğinin neden önemli olduğunu ve hangi durumlarda hangi tedbirlerin alınması gerektiğini çeşitli örneklerle açıkladı.

Balaban, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi için alınması gereken önlemleri detaylandırarak çalışanların kişisel koruyucu donanımlarını doğru kullanmaları gerektiğini, işyerinde tehlikeleri fark edip raporlamanın önemini ve acil durumlarda nasıl hareket edilmesi gerektiğini anlattı. Ayrıca, işverenlerin çalışanlarına güvenli bir çalışma ortamı sağlama yükümlülüğünün altını çizdi. Devletin ise yasal düzenlemeler ve denetimlerle iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunduğunu ifade etti.

Eğitimde, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün yerleşmesinin zaman alacağı, ancak bu sürecin sürekli eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri ile desteklenmesi gerektiği vurgulandı. Balaban, “Güvenli bir iş ortamı yaratmak, hepimizin sorumluluğundadır. Her birey, iş güvenliği konusunda bilinçlenmeli ve bu bilinci iş hayatına yansıtmalıdır” dedi.

Eğitim sonunda katılımcılara “İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitim” sertifikası verildi. Katılımcılar, eğitimin son derece faydalı olduğunu belirterek, bu tür eğitimlerin daha sık yapılması gerektiğini dile getirdi. Sakarya Üniversitesi’nin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki hassasiyeti ve bu alanda yapılan çalışmalar, çalışanlar tarafından takdirle karşılandı.

Sakarya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı Hizmetiçi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Bu tür eğitimler ile çalışanlarının güvenliğini ve sağlığını ön planda tutarak farkındalık oluşturmaya devam edileceği” vurgulandı.