SAÜ’de Fasl-ı Osmanî Konseri

SAÜ’de Fasl-ı Osmanî Konseri
16.10.2015
1.238
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından “Fasl-ı Osmanî” konseri gerçekleştirildi.

Devlet Konservatuvarı Enderun Türk Müziği Topluluğu’nun Uluslararası Osmanlı Araştırmaları Kongresi kapsamında verdiği konser, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Konser öncesinde ise katılımcılara, menüsü Osmanlı tatlarından oluşan “Taam-ı Hass” yemeği düzenlenirken, verilen davete Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da katıldı.

Solistliğini Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Öğr. Gör. Birsel Hasçelik’in yaptığı konserde, udda Yrd. Doç. Dr. Ferdi Koç, kanunda Öğr. Gör. Tuncay Kardaş, tanburda Öğr. Gör. Korkutalp Bilgin, kemanda Öğr. Gör. Atalay Durmaz, neyde Arş. Gör. Tahir Çağman, bendirde ise Yrd. Doç. Dr. Cemal Karabaşoğlu yer aldı.

Öğretim üyelerinin, öğrencilerin ve Sakaryalıların büyük ilgi gösterdiği konserde, Klasik Türk Müziği’nin en nadide eserleri arasında bulunan “Hüzzam Peşrev”, “Gecenin Matemini Aşkıma Örtüp Sarayım”, “Olmaz İlac Sine-i Sad Pareme”, “Alıverin bağlamamı Çalayım”, “Bülbüller Sazda”, El Çek Tabib”, “Gülşen-i Hüsnüne Kimler Varıyor” gibi eserler seslendirildi.

16-10-2015 / ST


1.238 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.