Hafif Sağanak

SAÜ’de Dünya Matematik Günü Kutlandı

11.03.2020

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Matematik Topluluğu tarafından, “Dünya Matematik Günü” isimli bir etkinlik düzenlendi. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Prof. Dr. Nevzat Kor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özen, SAÜ öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

“Mezun olurken donanımlı olmanızı istiyoruz”

Etkinlikte konuşan SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, “Böyle bir etkinlikte yer almaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Temel bilimler alanlarında eğitim gören öğrencilerimizden bu tarz etkinliklerin devamlı olarak gerçekleştirilmesini umuyorum. Matematiğin dâhil olmadığı bir alan yok. Bu yüzden büyük bir öneme sahip. Öğrencilerimizin mezun olurken donanımlı bireyler olmalarını istiyoruz. Bu tarz etkinliklere katılıp belgelendiren öğrencilerimiz, bu etkinlikleri sosyal transkriptlerine yazılabilecek. Bazen kendi alanlarımız bizleri belirli bir noktaya kadar taşır ve bu noktada diğer niteliklerimizin, bilgilerimizin önemi ortaya çıkar. Mühendislik ve finans gibi konularda kendinizi geliştirmeniz sizler adına iş dünyasında önemli olacaktır. Etkinliğin gerçekleşmesine katkı veren herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

“Teknolojiyi geliştiren, altyapısını oluşturan temel bilimlerdir”

Sözlerine temel bilimlerin önemi vurgulayarak başlayan Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özen, “Matematik, fizik, kimya gibi temel bilimler son derece önemlidir. Temel bilimler olmasa, başta mühendislik gibi uygulamalı bilimler ayağa kalkamaz. Temel bilimlere teknolojiden daha fazla önem verilmesi gerek. Çünkü teknolojiyi geliştiren, altyapısını oluşturan temel bilimlerdir. Rektörlüğümüzün desteğiyle derslerimizi iyileştirdik, bilgisayar ve programlama dersleri koyduk. Böylelikle hem öğrencilerimizin kendilerini geliştirmelerini kolaylaştırdık hem de nitelikli personel olmaları konusunda adım atmış olduk. Etkinliğe katılanlara ve gerçekleştirenlere teşekkür ederim” dedi.

Etkinliğin devamında matematik tarihinin önemli kişileri, kadın matematikçiler, Pi sayısı gibi konular ele alınarak çeşitli sunumlar gerçekleştirildi. Katılımcıların keyifli anlar geçirdiği etkinlik, yarışmalar, video gösterisi ve konser dinletisinin ardından son buldu.

11.03.2020 / Behlül Koçdemir

2.278 kez görüntülendi.