SAÜ’de Çatışma ve Öfke Yönetimi Eğitimi

SAÜ’de Çatışma ve Öfke Yönetimi Eğitimi
17.03.2022
442
A+
A-

Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından, Sakarya Üniversitesi çalışanlarına “Çatışma ve Öfke Yönetimi” eğitimi verildi.

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emin Usta’nın konuşmacı olarak katıldığı eğitim, SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans salonunda gerçekleştirildi. Eğitime, beden dili ve çatışmanın tanımını yaparak başlayan Usta, iletişimde sözel ve ses unsurunun önemine dikkat çekti. Usta, anlatımında beden dilinin unsurlarını canlı örnekler üzerinde katılımcılara aktardı.

Duymazdan ve görmezden gelmenin pedagojide sorun yaratan kişiyi cezalandırmak için kullanıldığını anlatan, Doç. Dr. Usta, bu yöntemin gündelik hayatta sorunun büyümesini engellemek ve çözmek için kullanıldığını ifade etti. Çatışma ortamının yalnızca kişiler arasında olmadığını, insanın kendisiyle de çatışma halinde olabileceğini söyleyen Usta, kararsızlık durumlarının buna bir örnek olabileceğini dile getirdi.

Çatışmanın kaynakları ve aşamalarını örnek bir video ile pekiştiren Usta, William Shakespeare’ in “Hayat bir tiyatro sahnesidir, bizlerde figüranlarıyız.” sözünü ekleyerek konuşmasını bitirdi.
442 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.