SAÜ’de Arap Körfezi Konuşuldu

15.06.2023

Sakarya Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü (ORMER) tarafından düzenlenen “ORMER Sosyal Bilim Konuşmaları”na Dr. Betül Doğan Akkaş konuşmacı olarak katıldı.

SAÜ Ortadoğu Enstitüsü Kudüs Salonu’nda düzenlenen program SAÜ Ortadoğu Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tuncay Kardaş akademisyenler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

“Arap Körfezinde Hegemonya Arayışı” başlıklı konuşmasında Dr. Betül Doğan Akkaş Arap Baharı ile birlikte Arap Körfezinde statüko ve reform yanlısı ülkeler arasında görülen hegemonik ilişkiler ve mücadeleyi anlattı. Dr. Akkaş, Katar gibi reform yanlısı ülkelerin karşı-hegemonya oluşturma pratik ve söylemlerini aktarırken süregelen hegemonik ilişkilerin niteliği ve mevcut çıktılarını da değerlendirdi.