Yoksullukla mücadelede işbirliği hedefleniyor

Yoksullukla mücadelede işbirliği hedefleniyor
30.11.2023
520
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlük Toplantı Salonu’nda, Topluma Katkı ve Sürdürülebilirlik Ofisi (TOKAS) tarafından ‘’ Yoksulluğa Son Toplantısı ‘’ düzenlendi.

Toplantıya, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, TOKAS Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Aliye Suna ERSES YAY, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Yetim Öksüz Çocuklar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (YÖÇEYDER), KIZILAY Sakarya, Sakarya Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı (SAKVA) temsilcileri ile akademisyenler, öğrenci toplulukları başkanları ve öğrenciler katıldı.
Toplantıda, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları olan Yoksulluğa Son, Açlığa Son, Sağlık ve Kaliteli Yaşam, Nitelikli Eğitim, Cinsiyet Eşitliği, Temiz Su ve Sanitasyon, Erişilebilir ve Temiz Enerji, İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme, Sanayi Yenilikçilik ve Altyapı, Eşitsizliklerin Azaltılması, Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar, Sorumlu Üretim ve Tüketim, İklim Eylemi, Sudaki Yaşam, Karasal Yaşam, Barış Adalet ve Güçlü Kurumlar ve Amaçlar için Ortaklıklardan bahsedildi. SAÜ’nün sürdürülebilirlik ve topluma katkı faaliyetleri katılımcılar ile paylaşıldı.
Toplantıda ‘’Yoksulluğa Son‘’ kalkınma amacını şehrimizde hayata geçirmek için sivil toplum, kamu idarelerimiz ve belediyelerimiz ile ortak yapılabilecek faaliyetler detaylı olarak değerlendirilirken, yoksulluğun önlenmesi için İŞKUR destekleri ve sosyal yardımlaşma hizmetlerinin maddi kapasitelerinden bahsedildi.
Toplantıda konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, ‘’Üniversitemizin topluma katkı ve sürdürülebilirlik temel stratejilerinden birisi olup eğitim-öğretim, araştırma ve projeler ile yönetsel işleyiş ve karar verme süreçlerimizde dayanak noktası oluşturmaktadır. Toplumsal fayda ve değer üretme anlayışıyla hareket eden Sakarya Üniversitesi bu konuda şehir ve bölge aktörleriyle işbirliği geliştirmek, ortaklıklar kurmak ve yönetişim anlayışı ile hareket etmektedir. Bu ilk toplantıda iki önemli projenin kurum ve kuruluşlarımızla ortak bir şekilde TOKAS’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilmesi kararı aldık. Tüm bu süreçlere akademisyenlerimiz, araştırma merkezlerimiz ve öğrenci kulüplerimizi dahil ederek şehrimizde istişare, katılım ve işbirliği süreçlerini güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu toplantılardan şehrimiz için değer üreten önemli projeler ve işbirlikleri doğacaktır. Yıl sonuna kadar kalan 15 komisyonumuzu da bu anlayış içerisinde toplayıp alınan kararları hayata geçirmek istiyoruz. Böylece üniversite-şehir entegrasyonuna önemli bir katkı yapacağımızı düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.
Toplantı, kurum ve kuruluşlar arasında atılacak somut adımların belirlenmesinin ardından sona erdi.


520 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.