SAÜ ÜNİKUR Çalışmalarına AGDAŞ ile Devam Ediyor

04.05.2021

Sakarya Üniversitesi ve Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş. (AGDAŞ) ile 2016 yılında başlatılan EPDK Ar-Ge projeleri çalışmaları Sakarya Üniversitesi İş Dünyası Koordinasyon Kurulu (ÜNİKUR) kapsamında devam ediyor.

Proje kapsamında ilk olarak, doğalgaz hatlarının hasar görmesi durumunda gaz akışını durduracak olan gaz kesicinin tasarımı ve prototip imalatı gerçekleştirildi. Ürüne ait Faz 2 çalışmalarında belgelendirme safhasına geçildi.

İş Dünyası Koordinasyon Kurulundan iki yeni proje

ÜNİKUR,  çalışma sahası kapsamında sadece AR-GE projelerine değil aynı zamanda sanayicinin ihtiyaç duyduğu teknik ve idari konularda da çalışmalarını genişletiyor. Bu bağlamda,  doğalgaz şehir giriş istasyonu (RMS) hatları ile ilgili çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor.

Bunun yanı sıra AGDAŞ ortaklığında doğal gaz detektörleri ve koku analiz cihazlarının yerli kaynaklarla yapılabilirliği ile bu tip cihazların test ve kalibrasyon laboratuvarlarının kurulumunun fizibilite çalışmaları da ÜNİKUR kapsamında başladı.

11.035 kez görüntülendi.