SAÜ Teknokent’e Güney Kore’den İşbirliği Ziyareti

20.08.2014

Güney Kore’nin Dongguk ve Chungnam National üniversiteleri  ile ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi arasında işbirliği  görüşmeleri yapıldı.

Dongguk University (Medical Devices Innovasion Center) Medikal Cihazlar Yenilik Merkezi’nden Prof. Dr. Sungmin Kim ve araştırma ekibinden Jaehoon Jeong ve Minji Seo ile Chungnam National University’den Prof. Dr. Hyun Soo Lim Sakarya Teknokenti ve ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisini ziyaret ederek Genel Müdür Prof. Dr. Tahsin Engin’den bilgi aldılar. Ziyaretçi grup görüşmede kendi yenilik merkezlerinde yaptıkları çalışmalar ile teknoloji transferi ve üniversite-sanayi işbirliği konularındaki deneyimlerini paylaştılar. Genel Müdür Tahsin Engin   Sungmin Kim Ph.D ‘den medikal cihazlarda teknoloji transferi ve Ar-Ge yönetimi konularında 2 günlük bir eğitim sözü aldı. Söz konusu eğitimin sonbaharda gerçekleştirilmesi planlandı. Ayrıca Güney Kore’de bulunan Medikal Cihazlar Yenilik Merkezi ile ADAPTTO arasında işbirliği ve bilgi paylaşımı protokolünün imzalanmasına ve bu konuda eleman değişimi programının yürürlüğe konmasına karar verildi. Dr. Kim ülkesine döner dönmez işbirliğinin niteliği ve çerçevesi hakkında çalışmalar yapacağını kaydetti. Ziyaret grubu Teknokentin yanı sıra ADAPTTO ve Teknokent bünyesinde bulunan bazı şirketleri de gezerek bilgi aldı ve ziyaretlerini tamamladılar.

20/08/2014 – EH