SAÜ Teknokent Firması Siemens Yatırım Ağına Dahil Olacak

08.07.2021

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, nörolojik rehabilitasyon robotu geliştirerek Siemens Healthineers’in yatırım ağına dahil olacak Sakarya Teknokent firması Medroco’yu ziyaret etti.

Sakarya Üniversite mezunlarının kurduğu Medroco firması Siemens Healthineers’in düzenlediği Innovation Think Tank Start-up Network (ITT-STN) etkinliğinde birinci olarak yatırım ağına dahil hakkın kazandı. Medroco’nun üzerinde çalıştığı cihaz, uzaktan nörolojik rehabilitasyon ve fizik tedavi yapılmasını sağlıyor. Medroco bünyesindeki mühendisler, rehabilitasyon alanında geliştirilen robotik ve sensör teknolojileri ile fiziksel ve nörolojik dezavantajları bulunan bireylerin hayatlarına değer katmayı ve yaşam kalitelerini artırmayı amaç ediniyor.

Medroco’nun başarısını tebrik etmek için SAÜ Teknokent’i ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Şakir Görmüş ile geliştirilen teknolojiler hakkında bilgi aldı. Medroco’nun kurucusu SAÜ Mekatronik Mühendisliği mezunu Ömer Faruk Başargan, ürettikleri robotun hem fizik tedavi hem de nörolojik tedavi uygulayabilen Dünya çapındaki ilk robot olduğunu söyledi.

Ürettikleri robotun, robotik rehabilitasyon alanında bir ilk olduğunun altını çizen Başargan, “Doktorların uzaktan verdiği komutlara göre hastayı hareket ettiren bu robot, hastayı tedavi eden bir robota dönüşüyor. Bugüne kadarki robotlar sadece nörolojik tedavi üzerine çalışıyorken bu robot, hem fizik tedavi hem de nörolojik tedaviyi bir araya getiriyor” dedi. Başargan, alınacak yatırım neticesinde fabrika kurulacağını ve robotun seri üretimine de geçileceği müjdesini verdi.

Robotu bizzat kullanan Rektör Savaşan, oyun oynatarak fizik tedavi uygulayan robotun hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik olmasını takdir etti. SAÜ Mezunlarının başarılarını öğrendikçe gururlandığını söyleyen Savaşan, “Mezunlarımızın 3 yıl bile olmadan bu noktaya gelmesi çok güzel. Kuluçka merkezleri ve Teknokentimizde güzel bir ekosistem oluşuyor. Gençlerimiz zihinlerini bir araya getirince güzel sonuçlar çıkıyor. Önemli olan önce organize olmak, sonra çok çalışmaktır. Bilgisayar Bilişim Fakültelerimizde öğrenciler erkenden staj veya iş imkânı bulabiliyor” ifadelerini kullandı.

Medroco’nun aynı zamanda kurucusu olan SAÜ Mekatronik mezunu Ömer Faruk Başargan, geliştirdikleri teknoloji sayesinde nörolojik rehabilitasyona ve fizik tedaviye ihtiyaç duyanların hastaneye gitmeden ev ortamında tedavi olabileceklerini aktardı. Sakarya Teknokent’te kurulan Medroco, faaliyetlerinde Sakarya Teknokent ve Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezinde devam ediyor.

1.202 kez görüntülendi.