SAÜ, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Konulu Web Of Science Yayın Sıralamasında 3’üncü Oldu

Sakarya Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü (ORMER) ve Uluslararası İlişkiler birimleri, yaptığı çalışmayla SAÜ’yü Web of Science (WoS) sıralamasında 3’üncü sıraya taşıdı.

SAÜ, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Konulu Web Of Science Yayın Sıralamasında 3’üncü Oldu
25.01.2021
33.859
A+
A-

Türkiye’nin siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi ve bölge çalışmaları gibi disiplinlerde dünya çapındaki çalışmalarını Social Sciences Citation Index (SSCI) ve Emerging Sources Citation Index (ESCI) indeksleri kapsamında bir araya getiren ORMER ve Uluslararası İlişkiler bölümü, WoS sıralamasında Sakarya Üniversitesini 3’üncü sıraya taşıdı.

ORMER, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler gibi alanlarda yaptığı çalışmalarla Web of Science 2020 yılı Türkiye devlet üniversiteleri yayın sıralamasında 2’nci oldu. WoS indekslerinin toplamındaki bu sıra, en iyi indeks olan SSCI sıralamasında ise SAÜ’yü 6’ncı sıraya konumlandırdı.

Web of Science nedir?

Dünyada üretilen bilimsel çalışmaların tarandığı küresel bir indeks havuzu olan “Web of Science”, bu havuzun içerisindeki indeksleri hiyerarşik bir şekilde katmanlara ayırıyor. Örneğin en üst tabakadaki dergileri tarayan bir indeks olan SSCI içerisinde Q1, Q2, Q3 ve Q4 olmak üzere 4 farklı çeyreklik dilimi ile ayrı bir değer ölçüm sistemi bulunuyor. WoS içerisinde bir alt segment olan ESCI’de ise SSCI indeksine girmeye çalışan, ancak alana önemli katkılar sunmaya devam eden dergiler yer alıyor.

Son yıllarda WoS indeksli yayınlar anlamında oldukça önemli bir mesafe kat eden ORMER ile Uluslararası İlişkiler birimleri, 2020 yılında WoS indeks havuzunda yer alan çalışmalara bu iki indeks üzerinden bir veri toplama süreci gerçekleştirerek iyi bir sıralama aldı. Birimler bu sıralamalarla Türkiye’deki üniversiteler arasında oldukça iyi bir karneye sahip olduklarını ortaya koydu.


33.859 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.