SAÜ Sinema Akademisi’nde Mesut Uçakan Konuştu

28.04.2014

Yazar Yusuf Kaplan koordinatörlüğünde devam eden Sakarya Üniversitesi Sinema Akademisi programında geçtiğimiz haftanın konuğu yönetmen Mesut Uçakan oldu.

Kişisel sinema kariyeri üzerinden öğrencilere Türkiye’de sinemanın serüveninin değerlendiren ünlü yönetmen, kendisine yönelik “Milli sinemacı”, “Beyaz sinemacı” ifadelerini kabul etmediğini söyledi. “Ben sadece inandıklarımı sinemaya aktarmak istedim” diyen Uçakan, sanat hayatı boyunca bu yüzden birçok zorlukla karşılaştığını dile getirdi. Özellikle 28 Şubat sonrası sponsor bulmakta bile güçlük çektiğini vurgulayan Mesut Uçakan, “Bir festivalde jürideki arkadaşlar filmimi çok beğendiklerini ancak ödül veremeyeceklerini söylediler sebebi de değerlere bağlı olmamdı” diye konuştu.

SAÜ Sinema Akademisi’nde sanat ve düşünce alanından bir uzmanla gerçekleştirilen söyleşiler sezon sonuna kadar her hafta devam edecek.

28/04/2014 – EH