SAÜ Sanal Tören ile Mezunlarını Uğurladı

Sakarya Üniversitesinde 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında mezun olan öğrenciler için düzenlenen Sanal Mezuniyet törenleri sona erdi.

SAÜ Sanal Tören ile Mezunlarını Uğurladı
01.10.2020

29-30 Eylül tarihlerinde gerçekleşen törenlerde fakültelerinde ve bölümlerinde dereceye girenler ödüllerini ve plaketlerini yakınlarından aldı. Tören sırasında öğrencilerin heyecanlı olduğu görülürken, mezunlar ve yakınları duygu dolu anlar yaşadı.

Türkiye’de üniversiteler arasında etkileşimli canlı yayın biçiminde bir ilk olarak gerçekleşen sanal mezuniyet töreninin açılış ve kapanış konuşmasını Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan yaptı. Rektör Savaşan, üniversitenin bu yıl akademide 50’nci yılını kutladığını belirterek, “Salgın dolayısıyla farklılaşan böyle bir ortamda siz de mezun olan ilk öğrencilerimizsiniz. Dileriz ki yine kampüslerimizde keplerimizin atıldığı, fotoğraflarımızın çekildiği, daha şen şakrak olduğumuz mezuniyet törenlerine döneriz” dedi.

“SAÜ’de zorlukları aşmak artık bir kültür”

SAÜ mezunlarının donanımlı ve rekabete hazır olduğunu, değişen iş piyasası koşullarına hızla uyum sağlayabileceğini dile getiren Savaşan, SAÜ olarak sürekli değişimi esas aldıklarını ifade etti. Prof. Dr. Savaşan, “Eğitim programlarımızı ve planlarımızı öğrencilerin farklılaşan hedeflerini desteklemek üzere sürekli güncelliyoruz ve yeni modeller geliştiriyoruz. Mart ayı itibariyle ülke olarak farklı bir ortama adım atarken, gençlerimiz de uzaktan eğitim koşullarına ve teknoloji kullanımına hızla adapte olabildi. SAÜ’de zorlukları aşmak, ileri hamleler yapmak artık bir kültür haline geldi. Gururla ifade edebilirim ki tüm programlarımızda tüm dersleri canlı ve etkileşimli bir şekilde verebilen belki de tek üniversite olduk. Güz Dönemiyle beraber simülatörlerin kullanılacağı, laboratuvarların video kayıtlarının erişime açılacağı bir eğitim platformu oluşturuyoruz. SAÜ olarak 16 üniversiteye uzaktan eğitim sunar hale geldik” dedi.

“SAÜ ilklerin üniversitesi”

SAÜ’nün eğitimde ve yönetimde kaliteyi, esnekliği ve dinamizmi esas alan, değişime ayak uyduran ve değişime uyum sağlayan bir üniversite olduğunu belirten Savaşan, bu anlamda ilklerin üniversitesi olduğunu söyledi. Savaşan, “Avrupa Mükemmellik Ödülü alan tek üniversiteyiz. Eğitimdeki kaliteyi ve sektörel entegrasyonu önemsiyoruz. En fazla bölümü akredite olan bir üniversite olarak mutfağımızı akreditasyon kurullarına açmayı, tabiri caizse onların testlerinden geçmeyi ve eğitimdeki kaliteyi standartlaştırmayı becerebilen üniversitelerden birisiyiz. 3+1 ve 7+1 modelleri Sakarya Üniversitesinin bir modeli olarak ortaya çıktı ve Türkiye’ye yayıldı. İş Yeri Fakültede, Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi (UMDE), Sektör Dersleri, Ar-Ge Uyum Projesi gibi uygulamalarımız var. Türkiye’de bir ilk olan Sosyal Transkript uygulamasını başlattık. 180 öğrenci topluluğumuz sürekli aktif” diye konuştu.

“Üniversiteniz her zaman arkanızda”

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de pandemi krizinin yaşandığını ancak krizlerin fırsatlarıyla birlikte geldiğini kaydeden Prof. Dr. Savaşan, “Gençler olarak sizler zorlukların üstesinden gelmeyi bilebilirsiniz. Bu donanımla yetiştiniz. Zorlukları engel olarak değil basamak olarak görün, adım adım yükselirsiniz. 200 bine yakın mezunumuz var. SAÜ markası, SAÜ mezunu olma durumu her daim büyük bir güç olarak arkanızdadır. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Başarı sizinle beraber olsun” ifadelerini kullandı.

Dereceye girenler belge ve plaketini aldı

Törenlerde 29 Eylül Salı günü Hukuk Fakültesi birincisi Senem Yüksel, ikincisi Ceren Hilal Günaydın, üçüncüsü Recep Arabacı; İşletme Fakültesi birincisi Saliha Merve Ardıç, ikincisi Feyza Şimşek, üçüncüsü Hande Güntan; Fen Edebiyat Fakültesi birincisi Abdullatif Engin, ikincisi Canısı Çakmak, üçüncüsü Gülten Halil; Sağlık Bilimleri Fakültesi birincisi Buket Tunç, ikincisi Tuğba Kandemir, üçüncüsü Esra Çelik; Mühendislik Fakültesi birincisi Onur Karaalioğlu, ikincisi Sümeyye Kılıç, üçüncüsü İslam Aras; Tıp Fakültesi birincisi Özlem Çalışkan, ikincisi Elif Kader Özkan, üçüncüsü Ali Baş; Devlet Konservatuvarı birincisi Ali Çetinkaya, ikincisi Filiz Melek Ayışık, üçüncüsü Neslişah Biriz, belgelerini ve plaketlerini aldı.

Törenlerin ikinci gününde ise İlahiyat Fakültesi birincisi Mehmet Sefa Cevahir, ikincisi Mine Doğan, üçüncüsü Sümeyye Sakarya; İLİTAM birincisi Ayşe Eşme, ikincisi Yasemin Erdoğan Özsu, üçüncüsü Büşra İncikli; Siyasal Bilgiler Fakültesi birincisi Şevval Kütükçüoğlu, ikincisi Hülya Kaya, üçüncüsü Gültekin Kaymak; İletişim Fakültesi birincisi Begüm İldem, ikincisi Sibel Tatlı, üçüncüsü Halil Karagöl; Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi birincisi Figen Şerife Renda, ikincisi Nicel Karataş, üçüncüsü Ömer Faruk Çaylı; Sağlık Hizmetleri MYO birincisi Belkıs Demiray, ikincisi Zeynep Eşme, üçüncüsü Beyza Çolakoğlu; Adapazarı MYO birincisi Gökhan Camgöz, ikincisi Abdullah Köse, üçüncüsü Hakan Alkan, belgelerini ve plaketlerini aldı.

Üniversitede dereceleri belli oldu

2019-2020 Sanal Mezuniyet Törenleri, “Üniversite Dereceleri Töreni” ile devam etti. Rektör Savaşan’ın da katıldığı törende üniversite birincileri Mehmet Sefa Cevahir, Şevval Kütükçüoğlu ve Ayşe Eşme, üniversite ikincisi Begüm İldem, üniversite üçüncüsü Figen Şerife Renda ile meslek yüksekokulları birincisi Belkıs Demiray, ödüllerini ve plaketlerini aldı. Tören, üniversite birincisi Siyasal Bilgiler Fakültesinden Şevval Kütükçüoğlu’nun stüdyoda mezuniyet kütüğüne isimliğini çakması ile sona erdi.

01-10-2020 / ST

71.376 kez görüntülendi.