SAÜ QS Dünya Üniversiteleri Sıralamasında İlk 10’da

06.07.2023

Sakarya Üniversitesi, QS Dünya Üniversiteleri 2024 Sıralamasında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında ilk 10’a girdi.

Dünyanın en saygın ve önemli organizasyonlarından birisi olan Quacquarelli Symonds (QS) Dünya Üniversiteleri 2024 yılı sıralaması açıklandı. Sakarya Üniversitesi bu sıralamada Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında ilk 10’da yerini aldı.

Akademik İtibar, İşveren İtibarı, Uluslararası Akademisyen Oranı, Uluslararası Öğrenci Oranı, Uluslararası Araştırma İşbirliği, Akademisyen Öğrenci Oranı, Akademisyen Başına Atıf Oranı, İstihdam Sonuçları ve Sürdürülebilirlik konuları göz önünde bulundurularak hazırlanan ve dünyanın önde gelen 2 bin 963 üniversitenin değerlendirilerek 1503 üniversitenin yer aldığı ‘QS Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda Türkiye’den 20’si devlet, 5’i vakıf olmak üzere toplam 25 üniversite bulunuyor.

Sakarya Üniversitesi bu sıralamalarda 1400+ yer alarak ülkemizdeki devlet üniversiteleri arasında ise 4 üniversite ile birlikte 10’uncu, vakıf üniversiteleri ile birlikte 13’üncü sırada yer aldı.