SAÜ Londra’da “Türkçe Öğretimi” Konferansı Düzenliyor

SAÜ Londra’da “Türkçe Öğretimi” Konferansı Düzenliyor
17.02.2014
623
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından, İngiltere’nin Başkenti Londra’da “Türkçe Öğretimi” konulu eğitim, seminer ve konferanslar düzenleniyor.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında İngiltere’nin Başkenti Londra’da “Türkçe Öğretimi” konulu eğitim, seminer ve konferanslar düzenleniyor. 14 – 22 Şubat tarihleri arasında Londra Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan programda, katılımcılara sertifika verilecek.

Özellikle Supplementary Türkçe okullarında, Türkçe öğretenlere yönelik olarak düzenlenen programa, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat Özbay, iki dillilik üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen Tilburg Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kutlay Yağmur’un yanı sıra, Sakarya Üniversitesinden Prof. Dr. Firdevs Karahan, Prof. Dr. İsmail Güleç, Doç. Dr. Havva Yaman, Yrd. Doç. Dr. Barış Horzum ve Yrd. Doç. Dr. Bekir İnce ders ve konferanslar verecek.

Proje başkanı Prof. Dr. İsmail Güleç, asıl mesleği öğretmenlik olmadığı halde yurt dışında yaşayan Türk çocuklarına gönüllü olarak Türkçe öğreten öğretmenlere yönelik olarak bu tür projelerin çok önemli olduğunu ve katılımın yoğunluğunun bu tür projelere ihtiyaç olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Güleç, öğretmenlere verilecek desteğin sadece seminerlerle kalınmayacağını, aynı zamanda bir web sitesi üzerinden de destekleneceğini söyledi.

Proje yürütücüsü Yrd. Dr. Alpaslan Okur programın açılışında yaptığı konuşmada, bir dünya dili olan Türkçenin Türkiye dışında da öğretilmesi için Sakarya Üniversitesi olarak bu işi gönüllü yaptıklarını, eğitimcilerin gösterdiği ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. 50 kişi olarak planlanan sertifika programına 100’ü aşkın başvurunun yapıldığı, her gün konunun uzmanı iki akademisyenin verdiği ders ve seminerlerle devam ettiğini belirtti.

Sertifika törenine Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın da katılacağı program 22 Şubat 2014 tarihinde tamamlanacak.

17/02/2014 – YC
623 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.