SAÜ İlahiyat Fakültesi Uluslararası Danışma Kurulu Üçüncü Kez Toplandı

06.11.2023

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Uluslararası Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen toplantıya Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Şükrü Şirin ve Doç. Dr. Ahmet Numan Ünver ile Malezya, Cezayir, Lübnan, Tunus, Endonezya, Katar, Ürdün, Fas ve Umman’da farklı üniversitelere mensup Rektör ve öğretim üyelerinden oluşan kurul üyeleri katıldı.

Filistin Necah Üniversitesinden Dr. Raid Mustafa ise Filistin’deki şartlar sebebiyle toplantıya katılamadı. Toplantıda konuşan Dekan Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Uluslararası Danışma kurulunun üçüncü kez toplandığını ifade ederek, kurul üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür etti. Türkiye’de ve İslam dünyasında ilahiyat alanında akreditasyon alan ilk fakülte olduklarını ifade eden Prof. Bostancı, Uluslararası Danışma Kurulunun kalite çalışmalarında önemli bir
rolü olduğunu ifade etti ve istişarelerin devam edeceğini söyledi. Toplantıda üyelere fakültenin 20222-2023 Öğretim Yılındaki uluslararası faaliyetleri ile ders dışı etkinlikleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Prof. Dr. Ahmet Bostancı, 2022-2023 Öğretim Yılında “Değişen Dünyada Cami ve Fonksiyonları” ve “Tabiin” konulu iki
uluslararası sempozyum gerçekleştirildiğini belirtti ve değişim programları ve ikili anlaşmalar kapsamında yapılan yurt dışı hoca ve öğrenci değişimleri hakkında kurula slayt eşliğinde bilgi verdi. Prof. Dr. Bostancı ayrıca Fakültede gerçekleşen konferans, seminer, panel, konser, yarışma vb. ders dışı etkinlikler hususunda da kurulu bilgilendirdi. Kurul üyeleri de İlahiyat Fakültesinin alanında Uluslararası Akreditasyon alan ilk fakülte olmasının önemini vurguladılar ve Fakültenin yakaladığı bu kalite seviyesinin korunmasının ve geliştirilmesinin önemli olduğunu ifade ettiler. Üyeler ayrıca fakültenin faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundular ve uluslararası iş birlikleri konusundaki tavsiyelerini ilettiler.

Toplantı, dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.