SAÜ İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Ürdün’de

SAÜ İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Ürdün’de
18.07.2022
1.305
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden bir grup öğrenci Arapça Yaz Kursuna katılmak amacıyla Ürdün’e gitti.

İlahiyat Fakültesi Vakfı’nın organize ettiği Arapça Yaz kursuna katılmak için Ürdün’e giden öğrenciler, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı ve aileleri tarafından uğurlandı.

Îvan Dil Enstitüsü tarafından Başkent Amman’da düzenlenen Arapça kursu, 6 hafta süreyle Ürdün’de gerçekleşecek. Haftada beş gün olarak gerçekleşecek kurs süresince Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Arapça hazırlık sınıfını bitirmiş olan öğrenciler hazırlık sınıfında öğrendiklerini uygulama ve pratik Arapçalarını geliştirme imkânı bulacaklar. Kurs çerçevesinde öğrencilerin Ürdün’ün Akabe, Ceraş, Aclûn, Vâdî Ram ve el-Bahru’l-Meyyit gibi tarihi ve turistik mekânlarına geziler düzenlemeleri ve başta Ürdün Üniversitesi olmak üzere Ürdün’ün önde gelen yükseköğretim kurumlarını ziyaret etmeleri öngörülüyor. Öğrencilerin ayrıca Salt Türk Şehitliği ve Hicaz Demiryolu Amman İstasyonu gibi tarihimiz açısından önemli mekanları da ziyaret etmeleri planlanıyor.

Ürdün Arapça Yaz Kursuna katılmak üzere giden ve içinde Sakarya dışındaki bazı ilahiyat fakültelerinden öğrencilerin de bulunduğu kafileye İlahiyat Fakültesi hocalarından Öğr. Gör. Sümeyye Atıcı başkanlık ediyor.

Kursa katılan öğrencilerin 25 Ağustos’ta yurda dönmeleri bekleniyor.

 


1.305 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.