Gök Gürültülü

Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’ verildi

26.03.2021

Sakarya Üniversitesi Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından iki gün süren ‘’ Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü, Kurtarma, Tahliye ve Yangın, Temel İş Sağlığı ve Güvenliği konulu eğitim Hukuk Fakültesi konferans salonunda örgün olarak düzenlendi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğünde görev yapan Abdullah Balaban eğitimci olarak katıldı.

Abdullah Balaban, “Acil durumlarda yapılması gereken doğru davranışlar, yangın sürecinden ve yangın çeşitlerinden bahsederek, yangın sürecinde nasıl müdahale edileceğini ve soğutma tekniklerini örnekleriyle” anlattı.

İş sağlığı ve güvenliği’nin tanımından ve tarihçesinden bahseden Abdullah Balaban, “İş sağlığı ve güvenliği’nin çalışan hayatındaki önemine vurgu yaparak ülkemizde ve dünyada yaşanan iş kazalarını örnekleriyle anlattı. Eğitiminde, meslek hastalıklarından korunmanın en önemli faktörün koruyucu materyalleri kullanmak” olduğunu söyledi.

Abdullah Balaban son olarak iş yerinde çalışanlar için ergonominin önemini anlatarak, katılımcılara teşekkür etti.

8.049 kez görüntülendi.