SAÜ Fen Bilimleri Enstitüsü’nden Büyük Başarı

15.07.2014

Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi üç ayrı uluslararası dizinde taranıyor.

Son iki yılda büyük gelişim kaydederek ulusal ve uluslararası dizinlerde taranma başarısı gösteren SAÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2014 yılında üç ulusal ve uluslararası dizine girerek makale sayısında ve makale kalitesinde önemli artışlar kaydetti. SAÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi DOAJ, BA-SE, DRJI gibi uluslararası dizinlerin yanı sıra Arastirmax, Akademik Dizin, Ideal Online gibi ulusal dizinlerce de taranarak, derginin ULAKBİM Mühendislik ve Temel Bilimler veri tabanı ile WoS, Scopus dizinlerince de taranması için gerekli başvurular yapılarak incelenme safhasına gelindi.

Son iki yılda gerçekleşen atılımlarla birlikte dergiye gönderilen makale sayısında önemli artışlar yaşanan Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 2014 yılı Nisan ayından bu güne kadar dergiye 50’ye yakın makale gönderildi bunlardan yayınlanmaya uygun görülenlerin yazarlarına yayın tarihi hakkında bilgi verildi. Dergiye gelen yoğun miktarda makale gönderimleri gerek Sakarya Üniversitesi ve gerekse üniversite dışından devam eden derginin önemli özellikleri aşağıdaki gibidir;

• Ücretsiz ve açık erişim,
  • Kolay çevrimiçi makale gönderim ve takip sistemi ile hızlı editöryal süreç,
  • Alanında uzman geniş hakem havuzu,
  • Önceki sayıları da dahil tüm makalelerine elektronik ortamda ulaşılabilir arşiv,
  • Kabul edilen makalenin yayın tarihinin yazarlara bildirilmesi,
  • Çevrimiçi atıf ve makale okuma sistemi,
  • Değerlendirme için gelen makalelerin orijinal olup olmadığının yazılımla kontrolü (iThenticate),
  • TÜBİTAK ULAKBİM DergiPark projesine katılım,
  • 3`ü uluslararası olmak üzere 6 adet dizinde taranması, (DOAJ, BA-SE, DRJI, Arastirmax, Akademik Dizin, Ideal Online).Dergiye makale göndermek için http://www.saujs.sakarya.edu.tr/author/submit/1 adresini ziyaret ederek derginin çalışmalarına katkıda bulunabilir.

15.07.2014 – //