SAÜ Eğitim Fakültesi ve Hendek MYO’da Devir Teslim

26.05.2014

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ne dekan ve Hendek MYO’ya müdür ataması yapıldı.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ne Dekan Vekili olarak Prof. Dr. Firdevs Karahan atandı. Mart 2014 tarihinden itibaren Yabancı Diller Eğitimi Bölümü, Bölüm Başkanlığı görevine devam etmekte olan ve Üniversite Etik Kurulu, Sosyal ve Beşeri Bilimler Komisyonu üyeliği de bulunan Prof. Dr. Firdevs Karahan, 26 Mayıs’ta Eğitim Fakültesi Dekanlığı’nda düzenlenen törenle görevi Eğitim Fakültesi eski Dekan Vekili Prof. Dr. Rahmi Karakuş’tan devraldı.

Prof. Dr. Firdevs Karahan kimdir?

1969 doğumlu olan Prof. Dr. Firdevs Karahan, 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dilbilimi Bölümü’nü bitirdi. 1995 yılında yine aynı üniversitede İngiliz Dilbilimi Yüksek Lisans, 2000 yılında da İngiliz Dilbilimi Doktora programlarını tamamladı. 1994 yılında Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dilbilimi Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak akademik hayata başladı. 2003 yılında Yardımcı Doçent, 2006 yılında da Doçent ve 2013 yılında Profesör ünvanını aldı. Mart 2014 tarihinden itibaren de Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Bölüm Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Hendek Meslek Yüksekokulu’na Yrd. Doç. Dr. Beytullah Eren atandı

Sakarya Üniversitesi Hendek Meslek Yüksekokulu’nda da devir teslim töreni gerçekleştirildi. Prof. Dr. İbrahim Yüksel, 14 Ocak 2011 den beri yürütmekte olduğu SAÜ Hendek MYO Müdürlüğü görevini Yrd. Doç. Dr. Beytullah Eren’e devretti.

Yrd. Doç. Dr. Beytullah Eren kimdir?

1983 yılında Giresun’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Giresun’da tamamladıktan sonra 2000 yılında Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nü kazandı. 2001 yılında Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’ne yatay geçiş yaptı. 2002 yılında aynı üniversitede Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde Çift Anadal Programı’na (ÇAP) başladı. 2004 yılında Çevre Mühendisliği Bölümü’nden fakülte ve bölüm birincisi olarak mezun olan Eren, 2005 yılında da Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2005 yılında SAÜ Çevre Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2006 yılında Yüksek Lisans, 2012 yılında Doktora eğitimini tamamladı. Aynı yıl Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’ne Yardımcı Doçent olarak atandı.

26/05/2014 – ST