Rüzgarlı

Devlet Konservatuvarı’na 2 Büyük Ödül

21.06.2018

SAÜ Devlet Konservatuvarı’na 2 Büyük Ödül

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Macaristan’ın Başkenti Budapeşte de 9-16 Haziran 2018 Tarihinde düzenlenen ’23. Duna Uluslararası Geleneksel Dans Festivali’nden iki büyük ödülle döndü.

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü Nevi Dans Sahne Sanatları Topluluğu 23. Duna Uluslararası Geleneksel Dans Festivali’nde gerçekleştirilen 8. Chain Bridge International Folk Dance Competition yarışmasında, “Golden Chain Bridge” Ödülüne layık görüldü.

Peru, Bulgaristan, Makedonya, Slovakya, İtalya, Polonya, Yunanistan, Çekya dans gruplarının katıldığı görkemli festivalde, güçlü rakipleri arasından sıyrılarak birinci olan Nevi Dans Sahne Sanatları Topluluğu’na bir ödülde Canlı Müzik Performansı içi verildi.

SAÜ Türk Müziği Bölümü’nden akademisyenlerin destek verdiği topluluk orkestrası “En İyi Müzik Grubu” ödülü nü aldı.

SAÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Nilgün Sazak, öğrencilerin ödülle dönmesinde dolayı duyduğu sevinci ifade ederek,  katkılarından dolayı Yunus Emre Enstitüsü’ne ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın’a teşekkürlerini iletti.

21.06.2018 – YC