SAÜ Afrokarya Topluluğunca Düzenlenen Panelde Sudan Ele Alındı

SAÜ Afrokarya Topluluğunca Düzenlenen Panelde Sudan Ele Alındı
16.02.2021

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Afrika-Türk Kültür Öğrenci Topluluğu (Afrokarya) tarafından düzenlenen online panelde Sudan konuşuldu. Topluluğun akademik başkanlığını yürüten Prof. Dr. Ali Arslan moderatörlüğünde gerçekleşen panele, Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi Doç. Dr. İrfan Neziroğlu, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Süleyman Arslan katıldı.

Panel şeklinde gerçekleştirilen ve önemli bir katılımın sağlandığı toplantı, Prof. Dr. Arslan’nın   Sudan’ın genel bir tanıtımı ile başladı. Afrika-Türk Kültür Öğrenci Topluluğu Başkanı Hassan Abdallah, Hüsey Awad ve Maisa Gaidoum’um sunumları ile devam etti. Toplantıda, Büyükelçi Neziroğlu, “Sakarya Üniversitesi ve öğrencilerinin faaliyetlerinin çok önemli olduğunu ve bu konuda öncü çalışmalar yapıldığını, Afrikayı bir bütün olarak değil, ülke ülke de incelemeye başlamalarının ileri bir adım olduğunu” söyledi.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Savaşan ise, “SAÜ Afrokarya Topluluğu Ali Arslan hocamız danışmanlığında yeni döneme hızlı başladı. Misafir öğrencilerimiz üniversitemize değer katıyor” dedi.

TİHEK Başkanı Süleyman Arslan ise, “Hak ve hukuk bağlamında her türlü işbirliği yapmaya hazırız” dedi.

Prof. Arslan, Biz bu çalışmaları günlük öğrenci faaliyetlerinin ötesinde kurumsallaşmış bir kurum gibi, stratejik bir çalışma olarak ele alıyoruz. Hedef kitlemiz Türkiye’deki bütün Afrikalı öğrenciler, Afrikaya ilgi gösteren herkes ve bütün Afrika” dedi. Arslan, bundan sonra her toplantıda farklı bir Afrika ülkesine odaklanarak bu çalışmaları sistematik olarak devam ettireceğiz diyerek sözü konuşmacılara bıraktı.

Program, Hüseyin Awad’ın “Afrikada Din Eğitimi Ve İslami Eserler” ve Maysa Gaidoum’un Afrikalı Kadınlar” başlıklı sunumları ile devam ettikten sonra  soru cevaplar ile son buldu.

15.261 kez görüntülendi.