SATSO’dan SAÜ’ye Ziyaret

SATSO’dan SAÜ’ye Ziyaret
27.05.2013
1.172
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yeni yönetim kurulu üyeleri ve Meclis Başkanı Akgün Altuğ ile birlikte Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Günay Güneş, Orhan Yılgenci, yönetim kurulu üyeleri; Nadir Öztürk, Emrullah Terzioğlu, Burhan Akçam, Ömer Arslan, Ertuğrul Öztürk, Yunus Tever, Murat Can, Fatma Aygün ve Genel Sekreter Uğur Tın ile birlikte SAÜ Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas’ı ziyaret eden SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, üniversite sanayi işbirliğinin önemine değindi.

Üniversite olarak iş dünyasına yönelik her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Sakarya Üniversitesi olarak Üniversite-Sanayi işbirliğine önem veriyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız, diğer üniversitelere örnek oluyor. Üniversitemiz tarafından geliştirilen eğitim modelleri birçok üniversiteye örnek teşkil ediyor. Her geçen yıl üniversitemize rağbet artıyor. Önümüzdeki yıl her bölüme bir yabancı hoca getirmeyi düşünüyoruz. Öğrencilerimize en iyi imkanları sunmaya gayret gösteriyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın bugün Amerikan üniversitelerinde ne varsa, Sakarya Üniversitesi’nde de aynı şeyler olacak. Dünya ile entegre bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.

Üniversite ile çok güzel projeler ortaya koyduklarını ve uyumlu bir çalışma içerisinde olduklarını söyleyen SATSO Başkanı Kösemusul, “Üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde başlattığımız 3+1 Eğitim, Türkiye’de ilk ve örnek bir uygulama oldu. Bunun yanında yürüttüğümüz birçok projede başarılı oldu. Şehrimize, ülkemize katkı sağlayacak proje ve eğitimlerle işbirliğimiz devam edecek” dedi.

Sakarya’da yerel bir holding olmadığına da dikkat çeken Başkan Kösemusul, “İşadamlarımızı bir araya gelerek ortak iş yapmaya yönlendirmemiz gerek. Bu yönde üniversitemiz iş adamlarımıza eğitim verebilir. Birkaç şirket bir araya gelip neden holding kurmayalım” şeklinde konuştu.

27/05/2013- MA
1.172 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.