SATSO Burs Duyurusu

SATSO Burs Duyurusu
15.09.2011
2.273
A+
A-

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) her yıl 200 öğrenciye burs veriyor. Bu yıl da 200 öğrenci içerisinden mezun olan ve başarısız olan öğrenci sayısı kadar yeni öğrencilere burs verecek. 30 Eylül 2011 mesai saati (17:30) bitimine başvuru yapılması gerekiyor.

Başvuru ve ayrıntılar için tıklayın:

http://www.satso.org.tr/bursbasvuru.aspx

 

SATSO BURS DUYURUSU

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası,  milli ve manevi duygulara sahip, sağlam karakterli ve güvenilir, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan  Üniversite öğrencilerine yükseköğrenim bursu verecektir

Adaylık Şartları:

  • SATSO Üye veya Üyelerinin Referansının Olması
  • Sakaryalı Olmak / Ailesinin Sakarya’da ikamet ediyor olması
  • En az 4 Yıllık Lisans Öğrencisi Olmak (Açıköğretim fakültesi hariç)
  • Maddi İmkanı Yetersiz Olmak
  • Ücretli Olarak Bir Yerde Çalışmıyor Olmak.

BAŞVURU :
I-  Burslara başvuru tarihi 12 Eylül – 30 Eylül 2011’dir.
II- SATSO Burs Başvuru Formu www.satso.org.tr adresimizden doldurularak müracaat edilecektir.
SEÇİM :

Başvuranların adaylık şartlarını tam olarak karşılamasının yanında; Öğrencinin Başarı Durumu, Yetim – Öksüz veya Yetim ya da Öksüz Olması, Kardeş sayısı, Ailenin sosyal güvence durumu, Başka bir kurumdan burs alıp almadığı gibi kriterlere de bakılarak bursiyerlerin seçimi yapılacak ve elemeyi geçen bursiyerlerden gerekli evraklar istenecektir.

EKLENECEK BELGELER :
Burs Komisyonunca uygun görülen adaylar, SATSO’nun web sayfasında dolduracakları “SATSO Burs Başvuru Formu”na;
I- Yükseköğrenime   yeni   kayıt   yaptıranlar;  ÖSS   Sonuç    Belgesinin    örneğini,
II- Ara sınıflarda öğrenim görenler; Öğrenim süresince aldıkları dersleri, notları, genel not ortalamasını gösteren öğretim kurumundan not dökümü belgesini (transkript).
III-Tüm Öğrenciler; TC Kimlik nolu nüfus cüzdanının fotokopisi, vukuatlı nüfuz örneği, öğretim kurumundan alınmış öğrenci belgesi ile ailenin mali durumunu gösteren belgeleri (Maaş bordrosu, emekliler için emekli cüzdanı fotokopisi, serbest çalışanlar için gelir vergisi beyannamesinin fotokopisini ekleyerek SATSO’ya verirler.
BURSUN ÖDENMESİ:
Burslar adayların SATSO’ya bildirecekleri HALKBANKASI hesap numaralarına yatırılacaktır. Bir öğretim döneminde 9 ay burs ödenmektedir.
BURSUN KESİLMESİ:
Aranan başarı kriterlerinin yitirilmesi durumunda burs alma hakkı kesilir. Normal öğrenim süresini tamamlayan öğrencinin bursu Haziran ayı sonunda kesilir.

 
2.273 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.