SASEM’den “Yeni Kuşak Toplumsal Haritalara Doğru” konferansı

13.12.2023

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Sabahattin Zaim konferans salonunda Yeni Kuşak Toplumsal Haritalara Doğru adlı konferans gerçekleştirildi.Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (SESAM) tarafından düzenlenen konferansı Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Himmet Murat Güvenç verdi.

Konferansa katılan Prof. Dr. Himmet Murat Güvenç konuşmasında sosyal veri görselleştirmenin önemini anlattı. Sosyal verinin görselleştirilmesi ve verilerin görselleştirilmesinin neden önemli olduğunu anlatan Güvenç, “Veri görselleştirmesi denildiği zaman insanla veri arasındaki ilişkiden başlamak yararlı olacaktır. Görselleştirme yaparken hakkında konuştuğumuz, bir fikir sahibi olduğumuz fakat temsil edemediğimiz şeyleri temsil etmeyi amaçlıyoruz. Ele gelmez, tutulmaz mekanları biz nasıl görselleştirebiliriz diye düşünüp çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Veri haritalarını üretmek için yaklaşık 10 senedir çalışmalar yaptığını belirten Prof. Dr. Güvenç, kendisinin de içerisinde bulunduğu proje ekibiyle Kent95, Morharitam projelerini hayata geçirdiğini söyleyerek bu internet sitelerinin nasıl çalıştığını anlattı. Anlattığı platformların kentlerde verilen hizmetlerin detaylı bilgilerine erişebilmelerini sağladığını belirtti.

Etkinliğin sonunda Prof. Dr. Himmet Murat Güvenç’e, rektör yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu tarafından plaket takdim edildi.

Haber ve Fotoğraf : ELİF KÖSE